Новини, Общество|06.03.2015 13:01

Въведение в доброволчеството

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved, Архив

На 27 и 28 февруари, в сградата на ИМКА-Габрово се проведе обучението „Въведение в доброволчеството“. То се осъществява от МИКЦ ИМКА Габрово по проект за разширяване на младежките услуги и надграждане на капацитета на МИКЦ Габрово, осъществяващ се с подкрепата на Министерство на младежта и спорта.

В него взеха участие 27 младежи, които имат желание да бъдат доброволци. Чрез различни елементи на неформалното образование – споделяне на личен опит и очаквания, работа в малки групи, игри и дискусии, те се запознаха с основните характеристики на доброволния труд.

Обучението имаше за цел да развие някои основни умения като: работа в екип, ефективно общуване и лидерство. Участниците се запознаха с основните права и отговорности на доброволците. Научиха се да планират и организират младежки инициативи и кампании. В края на обучението те разработиха 3 собствени идейни проекта за провеждане на младежки инициативи.

По мнение на обучителката Ева Цветанова младежите са били много мотивирани. „Ясно осъзнаваха защо са тук и какво искат да научат. Бяха много активни във всички дейности. В края на вторият ден дори споделиха, че не искат обучението да свършва, че много са се забавлявали и си тръгват с нови приятели и още по-голямо желание да са доброволци“, споделя тя.

МИКЦ ИМКА Габрово продължава с провеждането на обучения като на 6 и 7 март се провежда отново обучение за младежи, на тема „Разработване на младежки проекти и инициативи – част 1“, а паралелно на 6 март се провежда обучение за координатори на доброволци на тема „Подкрепа за нови доброволци и ефективна координация на доброволци“.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар