Свържи се с нас

Новини

ХК“Бъки“ спечели първа купа за 2015-та

Published

on

източник: sport-gabrovo.com

източник: sport-gabrovo.com

Девойките до 19 години на хандбален клуб „Бъки“ спечелиха Купа България! Габровските хандбалистки бяха безапелационни на турнира провел се в Хасково и донесоха първия трофей на клуба за 2015-а година, съобщава сайтът sport-gabrovo.com.

Воденият от Христо Коев и Веселина Златева тим на „Бъки“ постигна четири категорични победи в зала „Спартак“. В първата фаза отборът беше в предварителна група с „Шумен 98“ и „Панагюрище“, като надигра и двата съперника с убедителен резултат. Мачът с „Панагюрище“ завърши при 32:18, на полувремето 19:7. Двубоят с „Шумен 98“ пък беше спечелен от габровските момичета с 27:17 (15:5). На полуфиналите „Бъки“ срещна втория от другата предварителна група – „Ники спорт“ (Сливница). И в тази среща разликата в класите беше очевидна. Още до почивката възпитаничките на Веси Златева натрупаха аванс от 11 гола (22:11). Разликата стана много сериозна пет минути след началото на втората част – 30:12, и „бъкитата“, нормално, намалиха оборотите с мисъл за финала. Срещата приключи при резултат 39:27.

Известна тревога предизвикаха две ситуации, при които водещи фигури в състава – Милена Великова и Анна Инджова, получиха травми и напуснаха играта. Не беше ясно дали двете ще могат да вземат участие в последния мач, но, за щастие, притесненията се оказаха напразни. Милена и Анна показаха характер, стиснаха зъби и излязоха да воюват за Купата, а от другата страна на полето беше обичайният съперник – „Етър 64“. Търновки стигнаха до финала след победи в предварителната група над домакините от „Хасково” (22:18) и „Ники спорт” (31:26), и с 19:15 на полуфинала срещу „Панагюрище”.

В двубоя за Купата „Бъки“ поведе още в началото, с гол на Боговеста Йосифова, и до края не изпусна лидерството. В 7-та минута габровки имаха аванс от 3 гола (4:1), който запазиха до средата на полувремето. Въпреки че бяха явните фаворитки в мача, възпитаничките на Веси Златева действаха необяснимо сковано и не успяваха да демонстрират уменията си в пълния им потенциал. Така, вместо разликата да набъбва, „болярките“ успяха да съкратят изоставането си до само един гол при 9:8 в 21-та минута. Това беше и най-малката разлика в мача. След 3:1 до почивката „Бъки“ се оттегли с три гола аванс 12:9.

През втората част напрежението у габровските момичета сякаш спадна. Подкрепяни мощно от сериозна родителска агитка „бъкитата“ заиграха играта си и нещата си дойдоха на мястото. Полувремето започна с четири поредни попадения във вратата на „Етър 64“, които напълно обезсърчиха възпитаничките на треньорката Йонка Генчева. Символичните домакини в мача направиха и още две такива серии, в средата и в края на частта, и след 50 минути игра финалната сирена прозвуча при резултат 27:15 в полза на „Бъки“.

Над всички във финалния мач беше Лора Сарандева. Левият гард на „Бъки“ игра отлично и в двете фази, като заби и 12 попадения във вратата на Ивон Петкова. Боги Йосифова беше колеблива през първата част, но намери верния ритъм през втората и добави 6 гола за успеха. Добри изяви имаха също Анна Инджова (3 гола), Милена Великова (1 гол), Ива Георгиева (2 гола) и Надежда Димитрова (2 гола). Ивон Дюлгерова пък беше страхотна на вратата в целия турнир. Комфортният аванс, който „Бъки“ изкова през втората част, даде възможност на Веси Златева да вкара в игра и „младите звезди“ Милица Колева, Йоана Костова, Мадлен Тодорова, Рени Еремиева, Емилия Самуилова и Селин Тахир, така че и те имаха възможността да вкусят от сладкия финален успех.

В идеалната седмица на турнира намериха място две от  състезателките на „Бъки“. Лора Сарандева беше определена за най-добра лява свръзка, а Боги Йосифова – за най-добър десен гард.

Първата Купа България по хандбал за 2015-та дойде в Габрово и дано „да повлече крак“. През тази година всички гарнитури на клуба се целят в трофеите и следващите, които ще се опитат да вдигнат Купата, са момичетата до 14 години. Турнирът за тази възраст е в зала „Орловец“ идната събота и неделя. На 21-22 март пък е финалът за Купа България при жените и мъжете, който също ще бъде в Габрово.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица