Свържи се с нас

Новини

Министър Павлова: Няма гаранции, че тунелът под Шипка ще се случи!

Published

on

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2015 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Разбира се, че няма гаранции към момента, защото процедурата, която сме предприели – това е изработването на детайлна оценка за въздействието върху околната среда и анализ на всички възможни трасета за довършването на най-сложния участък от АМ „Струма“, а именно Кресненското дефиле.“

Това заяви в Габрово министърът на Регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в отговор на поставен журналистически въпрос на „Габрово Нюз“, свързан с това какви са гаранциите, че ще останат средства от строителството на АМ „Струма“, които да бъдат пренасочени към изграждането на Тунела под Шипка.

По думите на министър Павлова решението, по въздействие върху околната среда и анализ на всички възможни трасета за довършването на най-сложния участък на автомагистралата, няма да може да бъде факт преди месец ноември 2015 г.

„За това чак ноември тази година, тогава когато изберем подходящото трасе ще знаем всъщност каква ще е стойността на неговото изграждане. Това ще ни даде възможност може би в края на годината – най-вероятно декември или началото на 2016 г., да обявим търга за „Струма“. При избирането вече на изпълнителя за най-сложното трасе – Кресненското дефиле, тъй като другите два участъка вече тече търгът и ние още това лято ще имаме спестяване, т.е. защото ние винаги имаме спестявания от тръжни процедури. Когато ги допълним след голямата процедура през 2016 г. реално ще знаем колко ни остават.

Паралелно с това знаем, че вече е обявен търгът за изграждането на първите два участъка (лота) на АМ „Хемус“, така че ние до лятото на тази година ще знаем каква е тяхната стойност. Оттам нататък през лятото на 2016 г. ще имаме яснота колко от спестяванията на АМ „Струма“ отиват за АМ „Хемус“, колко ще могат да останат за Тунела. Ако не останат достатъчно спестявания – няма ли да е по-добре наистина да го почнем със средства от държавния бюджет и така нар. Програма за европейски коридори, която сме предложили за финансиране по линия на Европейската инвестиционна банка. А напред във времето, ако има други допълнителни спестявания да го дофинансираме с европейски средства“, коментира  министърът на Регионалното развитие.

По отношение на това кой от обектите е по-приоритетен АМ „Хемус“ или Тунелът под Шипка Лиляна Павлова сподели, че строителството на магистралата е по-важно.

„Това са различни обекти. За нас е приоритетно довършването на магистралния пръстен, основно магистрала „Хемус“. Паралелно с това този Тунел е ангажимент на държавата ни, включително упоменат в договора за присъединяване, така че те не са взаимно изключващи се, а взаимно допълващи се“, каза в заключение Лиляна Павлова.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица