Новини|12.01.2015 14:47

Ще се търси решение за спрените влакове, обеща областният управител

снимка: Областна администрация – Габрово

снимка: Областна администрация – Габрово

„Трябва да се намери решение, което да удовлетворява в най-голяма степен всички заинтересовани страни – това са гражданите, които ползват услугата предимно работещи, студенти и ученици; самата компания, която осигурява услугата, третата страна са служителите на компанията, които обслужват тези влакове и четвъртата заинтересована страна сме всички ние – данъкоплатците.“

Това заяви областният управител пред медии във връзка с казуса за спрените влакове, съобщиха от администрацията на губернатора.

Според него от една страна може да се оптимизира графика на движение и да бъдат възстановени три от влаковете по направление Габрово – Стара Загора и два – по направление Габрово – Царева ливада.

„Ако това се направи то ще гарантира услугата за работещите, студентите и учениците. Неминуемо отпадането на няколко влака, които обслужват много малък брой пътници, ще позволи да се оптимизират и разходите по поддръжка на линиите от страна на компанията, което ще рефлектира от друга страна и върху служителите, които работят там, минимизирайки съкращенията“, обясни още Николай Сираков.

По думите му предстои да бъде изпратено официално становището, което ще обхваща и становищата на общините, през които минават линиите.

Областният управител ще настоява и за среща с управителя на БДЖ „Пътнически превози“ ЕООД, за да изложи вижданията за приемлив график на движение на влаковете и кои от тях да бъдат запазени, за да се намери най-доброто решение за всички.

Според Николай Сираков проблемът е възникнал от това, че е трябвало на по-ранен етап да се поискат становищата и едва след това да се спират влаковете.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

2 коментара

  • Линията Габрово – Царева ливада е нерентабилна и никога няма да бъде, трябва да се помисли за линии Габрово – Търново, Габрово – Русе, Габрово – Пловдив, без да спират на всички селски спирки! Тези превози вече могат да бъдат конкуренция на автобусния транспорт откъм цена и комфорт, не толкова бързина, но все пак да покачат пътникопотока от/за Габрово. Преди години(5-6) се наложи да ползвам късния влак от Царева Ливада за Габрово, беше делничен ден и бях сам в целия влак, няма как да съществува тази линия без пътници.

    • Какво значи линия Габрово – Който и да е от изброените градове, при положение ,че тъй или иначе не можеш да продължиш към тях без да смениш влака на Царева ливада?

Напиши коментар