Новини|22.12.2014 15:12

39 домакинства в Дряновско ще получат помощ

снимка: Областна администрация – Габрово, Архив

снимка: Областна администрация – Габрово, Архив

39 домакинства от община Дряново, пострадали от наводнението през месец юни, ще получат дарение от кампанията „Заедно в бедствието“, организирана от Български дарителски форум и Фондация „Помощ за благотворителността в България“ в помощ на пострадалите от наводненията през 2014 година.

На 10 декември 2014 година беше подписан договор за дарение между кмета на община Дряново д-р Иван Николов и Фондация „Помощ за благотворителността в България“.

Общата стойност на дарението е 38 400 лв., а размерът на паричната помощ за всяко пострадало домакинство е определен от Обществения съвет към Фондацията. В рамките на една седмица общинските служители уведомиха лично всеки от пострадалите за дарението и днес, 22 декември, започва изплащането на помощите по личните им банкови сметки.

Фондация „Помощ за благотворителността“ беше сред първите организации, предложили подкрепа за пострадалите, чрез включване на Дряново в дарителската кампания „Заедно в бедствието“. За целта, още през месец юли, Община Дряново предостави списък на засегнатите лица, изготвен по време на първоначалния оглед на щетите от междуведомствените екипи на администрацията и социалните служби. Фондацията получи и копие на протокола съдържащ оценка на щетите на всички лица, подали искане за финансова подкрепа към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане при бедствия и аварии на Министерски съвет, извършена от лицензиран оценител.

След близо 5 месечна кореспонденция между Общината и Фондацията, в началото на месец декември Общественият съвет на Фондация „Помощ за благотворителността в България“ разгледа искането на община Дряново и реши да предостави парично дарение за всички пострадали лица, независимо от това дали са подали искане към Междуведомствената комисия.

Помощта идва в навечерието на Коледните и новогодишни празници и връща вярата на хората в доброто, споделят от местната общинска администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар