Свържи се с нас

Новини

По Коледа стават чудеса

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Това заглавие не е едно от клишетата, с които умело боравим по време на коледните и новогодишни празници.

То отдавна е изпълнено със съдържание, а всяка година добри хора правят така, че да му дават още по-голям смисъл.

Коледа е за всички, независимо от това колко голям или малък си, къде живееш, как се казваш и какво е избрала съдбата за теб.

За да докаже правотата на това твърдение идва коледното тържество, организирано на 17 декември в двата Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Много подаръци от партньори, приятели и дарители, интересна програма за децата и младежите, подготвена специално за случая от Дневния център за възрастни с увреждания, коледно настроение и истинска забава за деца и гости – така премина празникът, именно защото по Коледа стават чудеса.

Разбира се най-важният гост бе Дядо Коледа, придружен от красивата Снежанка.

Той пристигна с огромна торба подаръци за всички деца и възрастни от ЦНСТ и ДЦВУ.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

За да напълни торбата, белобрадият старец  получи сериозна подкрепа от Община Габрово и Фондация за социална промяна и включване, в партньорство с Тръсел Тръст.

От името на децата, младежите и персонала на двата ЦНСТ изказваме и огромната си благодарност към Станислав Тотев от Габрово и неговият работодател Петер Щемберг от град Руполдинг, Германия, които за Коледа им дариха телевизори, дрехи, лакомства и играчки.

Коледа ще бъде още по-красива и празнична за обитателите на двата Центъра за настаняване от семеен тип в Габрово и благодарение на фирма ВАС –  Габрово, Стелит 1 – гр. Севлиево и други дарители, пожелали да запазят своята анонимност.
снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Няма да запазим в анонимност обаче, посещението на учениците от 12 клас на НАГ с класен ръководител г-жа Парахулева в ЦНСТ в кв. Боровото, защото за техния жест трябва да се говори и то високо.

Младежите не само бяха изработили специални подаръчета за децата от центъра, но като коледен дар оставиха там своето приятелство, съпричастност и подкрепа.

Източник: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица