Свържи се с нас

Икономика

Финална среща на партньорите по проект TRACE в Тирана

Published

on

komponenti TRACEНа 6.11.2014г. в град Тирана, Албания се проведе среща на комитета за управление на проект „TRACE“ – „Транснационално сътрудничество за подобряване енергийната ефективност на сгради“, финансиран от Програмата за транснационално сътрудничество „Югоизточна Европа”. На срещата, домакинствана от Центъра за енергийна ефективност – Албания, присъстваха представители на почти всички партньори, включително и двата партньора от България – Софийска енергийна агенция СОФЕНА и Областна администрация – Габрово. Целта на събитието бе да се направи финален преглед на изпълнението на дейностите, заложени в отделните работни пакети.

По работен пакет 5 остават най-много дейности, които трябва да бъдат реализирани. Всеки партньор следва да разработи енергиен инвестиционен форум. За България той ще бъде общ и ще се разработи в сътрудничество между Областна администрация – Габрово и Софийска енергийна агенция СОФЕНА. Закупен е вече домейна www.eif-bulgaria.eu. Платено е хостването за 5 години. Страницата ще съдържа информация за потенциала на България за развитие и използване на ВЕИ и произтичащите от това инвестиции. Ще бъдат поместени възможности за „зелени” инвестиции за бизнеса и инвестиции в домакинствата.

В рамките на работен пакет 5 трябва да бъдат изготвени и териториални планове за енергийна ефективност. Област Габрово има съществуващ план за ЕЕ, който е изготвен съгласно методическите указания за разработване на плановете в България. Съществуващият план е вече утвърден, но в рамките на проекта ще бъдат разработени приложения към него по точките в предложената от партньорите структура.

Последната дейност от работен пакет 5 е свързана с разписването на препоръки за промяна на политики в областта на енергийната ефективност и те ще бъдат разработени от Водещия партньор – Община Пирея.

Настоящата статия е изготвена по проект SEE/D/0170/2.4/X „TRACE“ – „Транснационално сътрудничество за подобряване енергийната ефективност на сгради“ с финансовата помощ на Европейския съюз. СОФЕНА и Областна администрация – Габрово носят цялата отговорност за съдържанието й и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица