Футболен празник на Варовник срещу дискриминацията

варовник

В събота /11.10.2014 г./, жители на кв. Варовник се включиха в инициативата „Football People Action Weeks“ на международната организация „Fare”, като по този начин, заедно с други групи от хора oт над 40 страни, използвайки силата на футболната игра, изразиха своята позиция против дискриминацията.

варовник 1

На детската площадка на ул. „Ангел Кънчев”, за децата от квартала беше организиран футболен празник, на който малките момичета и момчета бяха запознати с държавите и личностите, постигнали върховете във футбола, както и с любопитни факти от участието на световни първенства на страни като Камерун, Кот Д’ивоар, Салвадор, футболисти като Пеле, Рууд Гулит, Дидие Дрогба и подкрепата, която тези личности са оказвали за успеха на различни каузи – лечение на заболявания, борбата срещу апартейд, расизма във футбола и др.

варовник 2

С участието си в импровизираните игри децата опознаха възможностите, които дава футболът, не само като спортно занимание, но и като приятелска игра, практикувана във всички континенти и държави по света, от малки и големи хора, момичета и момчета, хора от различни националности, вероизповедания, социален статус и др.

варовник 3

В кварталните игри победители бяха всички, затова и родители и деца получиха награди и поздравления. Хората от квартал Варовник насърчават всички да се включат в анти-дискриминационната инициатива „Football People Action weeks” от 9 до 23 октомври и да съдействат за постигането на промяна чрез и във футбола.

варовник 4

За повече информация за Football People weeks, моля посетете www.farenet.org, www.facebook.com/farenetwork и https://twitter.com/farenet.

варовник 5

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар