Футболът обедини хората от кв.Варовник срещу дискриминацията

Fare networkТози месец хората от квaртал Варовник в град Габрово, се присъединяват към хилядите европейски групи, които ще използват силата на футбола за изразяване на единна позиция срещу дискриминацията, включвайки се към инициативата „Football People weeks“ на международната организация „Fare“.

„Football People weeks“ обединява различни по брой, произход и социален статус групи от хора, от над 40 страни, за противодействие на дискриминацията и толериране на многообразието чрез футболната игра.

Хората от кв. Варовник и организацията Fare вярват, че футболът, като най-популярният спорт в света, принадлежи на всички нас и превъзмогва всички бариери, за да ни направи „футболни хора“.

Между 9 и 23 октомври, масовият и професионалният футбол, включително националните отбори, които участват в квалификациите за европейското първенство по футбол през 2016 година, ще бъдат включени в инициативата на Fare, за да достигнат анти – дискиримационните послания до фенове по целия свят.

Тази събота, 11 октомври 2014 година, от 11.00 часа, почитатели на футболната игра от габровския квартал Варовник, ще организират футболен празник, част от инициативата „Football People Weeks”, на който канят за участие всички желаещи деца и техните родители.

На децата ще бъде представена кратка информация не само за държавите и личностите, постигнали върховете във футбола, но и любопитни факти от участието на световни първенства и успехите на държави като Тринидад и Тобаго, Камерун, Ямайка, Салвадор, Парагвай, личности като Роже Мила, Джордж Уеа, Рене Игита, Рууд Гулит и подкрепата, която тези личности са оказвали за успеха на различни каузи – лечение на заболявания, борбата срещу апартейд, расизма във футбола и др.

Целта на събитието е да запознае децата с възможностите, които дава футбола, не само като спортно занимание, но и като приятелска игра, практикувана във всички континенти и държави по света, от малки и големи хора, момичета и момчета, хора от различни националности, вероизповедания, социален статус и др.

Децата ще се запознаят с ценностите на футболната игра – приятелство, феърплей, личностна равнопоставеност и др. Ще се проведат и няколко спортни игри.

Почитателите на футбола от квартал Варовник насърчават всички да се включат в анти – дискриминационната инициатива „Football People weeks” от 9 до 23 октомври и да съдействат за постигането на промяна чрез и във футбола.

За повече информация за Football People weeks, можете да намерите на: www.farenet.org, www.facebook.com/farenetwork и https://twitter.com/farenet.

снимка: www.facebook.com/farenetwork

снимка: www.facebook.com/farenetwork

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар