Свържи се с нас

Новини

Ивелина Йосифова: „Да се молим за душите на загиналите и в сърцата си да бъдем с близките им“

Published

on

снимка: ПП “България без цензура”

снимка: ПП “България без цензура”

Ивелина Йосифова е кандидат за Народен представител от КП „България без цензура“ в 7-ми МИР, Габрово.

Г-жо Йосифова, приключва предизборната кампания. Вие как я оценявате?

Тази кампания приключва по възможно най-трагичния начин за България. Загинаха хора, наши съграждани. Загинаха, не защото така им било писано, а заради грешки на други хора! Дано това действа отрезвяващо на всеки един от нас. Ние сме съпричастни с потърпевшите от тази национална трагедия. В този момент, освен да се помолим за упокой на душите на загиналите и в сърцата си да бъдем с техните близки, и да прекратим всякакви политически кампании, е единственото адекватно поведение!

– Вие сте млада жена със сериозен политически опит. Това последната ви битка ли е на изборното поле, или поредната?

Не разглеждам изборите като битка. Това е нормален процес, в който българските партии влагат прекалено много емоция и отклоняват гражданите от разумното представяне и предлагане на политическите идеи, които водят до регулиране на обществените отношения. Конкретно, със сигурност „България без цензура“ е идейна и времева инвестиция от моя страна, с желание за основно трансформиране на държавните основи, за да имаме здраво, устойчиво и целеустремено общество.

В кампанията на „България без цензура“ се наложи като основно послание „1 милион нови работни места“? Как защитавате това послание и как ще го реализирате?

Основното ни послание е „Държавата с грижа за народа“. Но наистина, тезата за 1 млн. нови работни места се оформи като нашия публичен образ в тази кампания. Но има продължение – за два мандата от 8 години. Знам, че ще бъдем критикувани и оценяване за това в негативен аспект, но имам следния въпрос. Кой точно ще издържа цялата система на социално осигуряване от 2,5 млн. пенсионери, между 800 хил. и 1 млн. деца до 18 год. възраст, 800 хил. на бюджетна издръжка? За социално слабите и временно безработните да не говорим. Не е нормално на 1 работещ да се падат 4 за бюджетна издръжка. В Белгия този коефициент е 1 към 1, 4. И там се събират за спешни мерки, защото това съотношение расте. А ние какво правим? Затова само и единствено през работеща икономика, бизнес, работещ в адекватни и спокойни условия, могат да се създадат тези работни места, което е нашата цел.

– Какви са конкретните послания от програмата на „България без цензура“, на които Вие държите най-много?

Ние, кандидатите за народни представители на Коалиция „България без цензура“ се ангажираме пред гражданите на всички населени места в Област Габрово да изградим ДЪРЖАВА С ГРИЖА ЗА НАРОДА, което виждам по следния начин. Разкриване на 1 милион работни места за 8 години за цяла България, приоритетно в малки области като Област Габрово. Безплатно здравеопазване и лекарства за всички деца. Създаден фонд „Чиста земя“ за оземляване на младите българи“. Минимална работна заплата от 550 лева. Безплатни лекарства за децата до 7-годишна възраст, техните майки и бременните жени. По 350 лв. за раждането на второ дете. Еднократна помощ от 2000 лв. При раждане на дете и 1000 лв. еднократна помощ при сключване на първи брак за студенти и висшисти. Увеличаване на минималните пенсии с 20% годишно. Безплатно здравеопазване и лекарства за пенсионерите. Да подпомогнем приоритетно малките земеделски производители в Общините Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна ефективно да усвояват земеделските фондове. Улеснено кандидатстване за средства от европейските фондове за развитие на конкурентноспособен бизнес в Област Габрово. Ускорено развитие на туризма в Общините от Област Габрово като приоритетен икономически отрасъл във всички възможни форми – културно-познавателния туризъм, екотуризма, балнеотуризма, планинския туризъм, селския туризъм, поклонническия туризъм. Да привлечем инвеститори за възстановяване и развитие на промишлени производства, донесли славата на Габрово и региона като Българския Манчестър. Да запазим всички природни богатства за бъдещите поколения. Да изградим Държава, която да се грижи за хората, които с труд, любов и увереност изграждат своето бъдеще в своите населени места Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна.

– Каква е Вашата лична мотивация за участие в тези избори?

„България без цензура“ връща малко по малко вярата на българите в днешния ден. На утрешния никой не е господар. Утре ще зависи от днес. Затова днес сме задно. Дали искаме да водим битка, борба? Не! Аз съм една българска жена, която иска с разум и емоция да покаже на всеки българин, че сме на прав път. Труден, с много препятствия, но верния път. Затова не искам да вървя след хората, не искам и да съм пред тях, а искам да сме рамо до рамо, и хванати за ръка да вървим по пътя. Пътя на днешния красив ден, в който децата ще са повече от възрастните, училищата ще са пълни, и всеки български гражданин ще знае , че има Държава с грижа за народа!

Затова избрах и да съм в листата с кандидати за народни представители на „България без цензура“, и призовавам гражданите на Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна да изберат номер 13, за да можем всички заедно да сме щастливи в днешния ден. Утре? Утре ще зависи от днес!

*Парламентарни избори 2014. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица