Свържи се с нас

Новини

Фотоконкурс търси най-щастливите места и хора на Габрово

Published

on

Фабрика за щастие“ обявява фотоконкурс за най-щастливите места и хора на нашия град. Поканата за участие във фотоконкурса „Щастливо Габрово“ е отправена към всички любители на фотографията, които искат да разкрият в кадри щастливата страна на Габрово и габровци.

Ето какво още споделят организаторите за начинанието:

Грабнете фотоапарата и се разходете из Габрово. Открийте най-красивите и емблематични места, сгради, улици, които правят от Габрово един жив, интересен и разпознаваем град. Срещнете и се запознайте със щастливите и усмихнати хора на Габрово.

Излезте с приятели и си направете щастливо „селфи“. Срокът за участие е 15 септември, а фотографиите си може да изпращате на имейл адрес editor@gabrovodaily.info или до Facebook страниците „Габрово – живият град“ и „Габровски вести Gabrovodaily.info“. Най-добрите фотографии ще бъдат определени от читателите на двете Facebook страници, а техните автори ще бъдат поканени да участват в създаването на „най-щастливия“ видеофилм за Габрово.

Тъй като от години организаторите от Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово се занимават и с проблемите на градската регенерация, фотоконкурсът има и едно по-социално предизвикателство към габровци – да заснемат и онези места от града, които спешно се нуждаят от промяна, за да бъде градската среда на Габрово по-привлекателна и красива. Мотото на тази част от инициативата е „Търси се… промяна! За да бъде Габрово щастливо“.

happy-gabrovo-fotokonkurs newОрганизаторите създават и специален хаштаг #happygabrovo за социалната мрежа Facebook, с който всеки може да обозначава в статусите си публикации и фотографии по темата на проекта.

Фотоконкурсът е част от проект на Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово, който се реализира с финансовата подкрепа на Програма Култура, Община Габрово. Партньор на проекта е информационният сайт „Габрово Daily“.

В рамките на „Българският МанчестАРТ“ – модул „Фабрика за щастие“ ще бъде заснет „най-щастливият“ късометражен видеофилм за Габрово по модела на световния проект “We are happy from…” („Ние сме щастливите от…“), в който вече са създадени 1950 видеоклипове от над 150 страни, или общо 141 часа и 46 минути споделено щастие.

„Най-щастливият“ видеофилм за Габрово ще бъде заснет по улиците на града, на най-популярните му места и ще представи пред габровци и гостите на града един позитивен поглед към градската среда и архитектура и културното ни наследство. Целта на видеофилма е да популяризира Габрово като туристически град чрез универсалния език на музиката, танца и усмихнатите танцуващи хора. В края на проекта видеофилмът ще бъде разпространяван свободно, за да се превърне в новата позитивна видео-картичка за Габрово, която не се нуждае от превод.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица