Свържи се с нас

Новини

Гражданско движение ДНЕС – „Дребни проблеми“ няма, но няма и контрол!“

Published

on

снимка:  ГД "Днес"

снимка: ГД „Днес“

Писмо  и снимки до Кмета на град Габрово са входирали  от ГД „ДНЕС“   във връзка с подадени сигнали и искания до тях за намеса след неизпълнени обещания от страна на общинската администрация.

В писмото се казва: „Ние, от ГД „ДНЕС“ сме убедени, че дребни проблеми няма и за това решихме да  споделим своите притеснения и учудвания за живота който водим в нашия град?

Преди няколко дни на светофарите до бившата Стоматология едва не е бил блъснат член на Консултативния съвет от  конска каруца, с два огромни чувала в нея, управлявана от ромче  на 10-12 год.

снимка:  ГД "Днес"

снимка: ГД „Днес“

                До ОУ „Неофит Рилски“  в самите контейнери се бяха настанили 2-3 полуголи 5-6 годишни ромчета, които ровеха в отпадъците.

        гд днес писмо 5       Получихме ред сигнали във връзка с неправилно и неудобно поставени контейнери на ул.“Неофит Рилски“ и „Тотю Иванов“, както и само преди минути, когато подготвях това писмо ни бе сигнализирано за асфалтиране на ул.“Чардафон“ в пороен дъжд /неделя към 16.00ч/.

               Във връзка с това задаваме следните въпроси към  Кмета г-жа Таня Христова, както и към Ръководителя на Интегрирания проект за водния цикъл и Надзорния съвет към него:

  1. Защо беше премахната, изградената законно (със съответния протокол) площадка за контейнери до паметника на Митко Палаузов?  Мотиви липсват за това действие.  И макар, че живущите наоколо си искаха старата площадка, контейнерите бяха преместени на съседната улица, която не е ремонтирана и мястото е крайно неподходящо?
  2. Преди време сигнализирахме органите на реда за неправомерно паркиране на автомобили пред и около паметника на „Тотю Иванов“.

Към момента пространството до паметника е ограден с мръсни контейнери (без площадка) и обърнато в различни часове на деня отново в  безплатен паркинг.  До кога това ще продължава и защо не тачим паметта на нашите национални герои?  Там ли мястото на контейнерите за смет?

  1. Какво се прави от Дирекция „Образование и социални дейности“ за обхвата и наблюдението на ромчетата които безпрепятствено вилнеят из Габрово, карат каруци с коне и ровят в контейнерите за смет? Водят ли се на отчет и какви санкции са наложени на техните родители?
  2. Кога ще се довърши тротоара на ул.“Неофит Рилски“ и почисти терена зад училището, които са общинска собственост  и ще се обезопаси ли улицата пред училището с легнал полицай за ограничаване на скоростта, защото там се кара с доста висока скорост и е опасно за учениците?
  3. Качествен ли ще бъде положения асфалт на 24.08.214г на ул.“Чардафон“ към 16.00ч по време на падналите валежи?

           Като очакваме отговорите на поставените от нас и гражданите въпроси, смятаме, че е  време да започне да се мисли с мисълта на СТОПАНИН.     Администрацията и съответните отдели в Община Габрово да се вслушат в  предложенията на гражданите които произтичат от живота  и са важни за хората.

снимка:  ГД "Днес"

снимка: ГД „Днес“

           Тогава „дребните проблеми“ няма да ги има, но ще трябва системен и постоянен контрол от съответните органи, който на този етап според габровци не се отдава на съответните институции. За него ние настояваме отдавна.“

 Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица