Свържи се с нас

Икономика

Представители на микро, малки и средни предприятия обмениха опит в Румъния

Published

on

НОВ ПРОЕКТ 1Представители на микро, малки и средни предприятия от страната участваха в учебна визита в Румъния в края на юни тази година в рамките на  проект «Обмен на опит, ноу-хау и трансфер на иновативни подходи и добри практики за развитие на човешките ресурси в микро, малките и средни предприятия за по-лесен преход към „зелена” икономика».

Проектът се осъществява с с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”. Интересът на участниците бе в сферата на развитието на човешките ресурси чрез въвеждане на „зелени” решения. Това е втората учебна визита в Румъния, която се осъществява с подкрепата на партньора по проекта „Агенция за енергиен мениджмънт” Марамуреш.

Визитата включваше презентации, срещи и посещения на място с цел разглеждане на реализирани добри практики в Букурещ, Бая Маре и Брашов.  Представителите на българския и румънски бизнес разказаха за своята дейност, която е свързана с прилагане на иновативни подходи и добри „зелени” практики в полза за развитието на човешките ресурси в МСП.

В Бая Маре – където е и седалището на Агенцията за енергиен мениджмънт – участниците посетиха фотоволтаична централа. В еко-селище в Брашов научиха за нови строителни подходи, при които се използва по-малко бетон и повече естествени материали. Селището е ориентирано към природосъобразния начин на живот с грижа за околната среда и в него се прилага разделно събиране на отпадъци, рециклиране и използване на ВЕИ.

Интерес сред участниците във визитата в Букурещ предизвика посещението на пасивна къща с нулева енергия, един еко-модел, създаден от Фондация Justin Capra. Къщата е модулна, изгражда се според изискванията на клиента и цената й започва от около 28 000 евро. Създателите споделиха, че имали голям интерес към къщата и стотици запитвания от Европа и САЩ.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация Европерспективи носи цялата отговорност за съдържанието й и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица