Свържи се с нас

Новини

Деца рисуват „Градинката с мечето“

Мечето в градската градинка ще бъде част от детско творческо ателие на открито

Published

on

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Детската школа по приложно изкуство, с преподавател Ива Пенчева и Обществен дарителски фонд – Габрово ще проведат детско творческо ателие на открито в петък, 13 юни, от 15 ч. в градската градинка до мечето. Инициативата е част от кампанията „Място в сърцето” на Фондация „Работилница за граждански инициативи”, която има за цел да подкрепи проекти свързани с оживяване и възстановяване на емблематични за местната общност средища и сгради.

Кампанията стартира в началото на месец октомври 2013 година и ще продължи до края на месец ноември 2014 година. В национален план стремежът е да се провокира дарителството и гражданското участие за подобряване състоянието на различни обекти в градската среда, които хората носят в сърцата си като символ на града. за популяризиране на приложните изкуства и дарителството.

В Габрово след он-лайн гласуване за обект на кампанията беше избрано мечето в градската градинка. Кампанията е подкрепена от Община – Габрово и Областен управител – Габрово.

Първата инициатива, насочена към провокиране благотворителността на габровци и подкрепата за възраждане на това емблематично за Габрово място, е именно организирането на детско творческо ателие на открито, в което габровските деца ще рисуват мечето.

С помощта на Детската школа по приложно изкуство с преподавател Ива Пенчева, мечето ще намери своето отражение в детските рисунки, които после ще бъдат част от благотворителния базар по време на Двудневен хепънинг „Да се срещнем до мечето” – 28, 29 юни 2014г.

Хепънингът се организира от Община Габрово в партньорство с Обществен фонд – Габрово и ще представи на публиката възможност за среща с изкуствата – рисуване, песни, танци. Гости ще бъдат културни и неправителствени организации, детски градини, творчески състави от общината.

Предвидени са и щандове за изработване на различни продукти, които ще подлежат на продажба; търгове на различни предмети, осигурени от дарители; конкурси, състезания; фотографско ателие на открито.

Припомняме, че Обществен дарителски фонд – Габрово подкрепя дейности, свързани с развитието на децата и младежите и популяризиране на творчеството и иновациите. Същевременно насърчаваме и дарителските традиции и търсим възможности за обединение на трите сектора: власт – неправителствени организации – общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица