Свържи се с нас

Икономика

Първите 7 години на Габрово в ЕС

Published

on

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

Над 100 гости и участници събра събитието „Първите 7 години на Габрово в Европейския съюз“, което се проведе в края на миналата седмица в обновената с европейски средства зала „Възраждане“ в Габрово, информираха от ОИЦ – Габрово.

Гости на информационния ден, организиран от Община Габрово и Областен информационен център – Габрово, бяха Огнян Златев – ръководител на представителството на ЕК в България, Моника Димитрова-Бийчър – ръководител на Управляващия орган на ОП „Административен капацитет“, Зорница Русинова – ръководител екип на Българо-швейцарска програма за сътрудничество към МТСП, Тамара Кулева – началник отдел „Северен централен район“ към МРР, експерти от управляващи органи на Оперативни програми и други общини.

В емоционална и нетрадиционна презентация, озаглавена „Една история за хората“, Община Габрово представи пред присъстващите постигнатото за първите 7 години от членството на страната ни в Европейския съюз.

Според анализ на Института за пазарни изследвания към 31.01.2014 г. Габрово е сред областите, които в най-висока степен усвояват европейски средства и е една от 26-те, в които финансирането по европейски проекти възлиза на над 1000 лева на човек от населението.

В края на презентацията кметът на Габрово Таня Христова благодари на всички експерти от администрацията, които управляват проектите на Габрово, на всички партньори и най-вече на габровци, които изпълват историите със смисъл.

„Какво постигнахме и какво не успяхме в първите 7?“ – отговор на този въпрос търсиха участниците във втория панел на събитието. В интересна и провокативна дискусия те очертаха приноса на европейската солидарност по отношение развитието на страната ни чрез реализираните множество проекти и изградени политики.

Не скриха обаче и допуснатите грешки, както и поуките, извадени от тях. Направен бе и преглед на това, което трябва да се направи, за да се подобри процесът по оползотворяване на средствата от ЕС не само по отношение на оперативните програми, но и чрез ефективно използване на хоризонталните инструменти, публично-частни партньорства и други.

Поглед към бъдещето бе отправен в третия панел на събитието, наречен закачливо „7 след първите 7 или 2014-2020 – очаквания, предизвикателства и възможности“. В него експерти от управляващите органи представиха новите оперативни програми „Добро управление“, „Развитие на човешките ресурси“, „Региони в растеж“ и „Иновации и конкурентоспособност“.

Специално внимание бе отделено на ролята на Областните информационни центрове в работата с европейски средства и перспективите пред мрежата за периода 2014-2020 г.

Събитието бе съпътствано от изложба „Първите 7 години на Габрово в ЕС“, разположена на централния площад на града. В 28 цветни табла тя показва най-добрите проекти на Община Габрово, реализирани с европейски средства.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица