И тази година ще има Узана Поляна Фест

2014За четвърта поредна година, споделящите зеления лайфстайл и уважаващи природата, ще се съберат на станалия вече емблематичен Узана Поляна Фест, който се случва не къде е, а в самия географския център на България – местността Узана, Габрово.

Фестивалът ще зарадва всички между 18-ти и 20ти юли над Габрово, като за това освен неуморните организатори са “виновни” и Министерство на околната среда и водите чрез Предприятие за Управление Дейности по Опазване Околната Среда и Община Габрово, които осигуряват финансирането и ще се погрижат за редовния транспорт към местността.

Входът, както винаги е безплатен, а програмата – пълна с шарена смесица от занимания – до едно показващи “възможния друг живот”.

От самото си създаване, УзанаПолянаФест доказва ежегодно на хилядите си феновете от цялата страна и региона, че новите и нестандартни подходи към най-сериозните екологични проблеми на съвременния ни свят, са и решенията на предизвикателствата, с които се сблъскваме всеки ден локално и глобално. Организаторите наблягат на разпространяването на концепцията за “Синя икономика”, която е наследникът на тази за устойчивото развитие.

Архив © Copyright  — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Тази година Узана Поляна Фест ще предизвика промяната като забърка феновете на зеления начин на живот в новата си концепция, която свързва личното развитие с нуждата от социална промяна.

Програмата на фестивала ще бъде горд домакин и на нестандартни преживявания за душата, тъй като именно оттам може да започне промяната на всяко едно ниво в обществото. Най-смелите от гостите ще могат да се включат в експеримента “Drum Dance” с добре известния Мартин Иванов от институт Либера и занимаващата се със съвременен танц Радина Сундари Дян. Събитието е в интердисциплинарната среда между представление и терапевтичен подход чрез музика и танц.

Музикалната програма не отстъпва, както винаги на най-големите музикални фестивали от същия клас – хедлайнери ще са гръцка група със специфичен етно-бийт – Baildsa.

Дискусиите в презентационния център от своя страна няма да оставят нито една тема на съвремието ни, свързана с устойчивото развитие, незасегната: ще можете да чуете какви значими проблеми на градовете могат да бъдат решени чрез системата за компостиране, ще научите какво се крие зад концепцията “Нулеви отпадъци” и как да я прилагате в ежедневието си, за да живеем в едно здраво и чисто общество. Как да счупим ужасната тенденция на обезлюдяване в българските села чрез устойчиво земеделие. Как защитените територии могат да бъдат източник на доходи за селските райони, а пък земеделието да се пренесе и в градовете. Тези и много други иновативни идеи ще провокират посетителите на Узана да започнат промяната от самите себе си.

snimka_1-620x260В Дзен-центъра на фестивала тази година ще е пълно с изненади. Една от най-впечатляващите от тях е “космически кораб на душата” – пътеводител за баланса и възстановяване на симетрията в тялото.

Както и всяка година, в Арт-ателиетата посетителите на фестивала в края на юли ще откриват повече за “живота след смъртта” на вещите и как можем да участваме в “прераждането” на използвани в ежедневието ни ресурси.

Фестивалът е и едно от малкото места, където български производители на био и екологични храни могат да предложат продукцията си без да бъдат таксувани за това, да се запознаят помежду си и с нови клиенти. С този акт, организаторите се надяват да привлекат масовото внимание към високата добавена стойност, която устойчивите малки бизнеси имат за своите населени места, но и не само.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар