Свържи се с нас

Икономика

Подкрепа за 4 кредита на производители от Габровска област

Published

on

снимка: Национален гаранционен фонд

снимка: Национален гаранционен фонд

Националният гаранционен фонд (НГФ) е подкрепил 4 кредита в размер на над 1,9 млн. лева по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. в област Габрово. Бенефициентите по Програмата от региона са получили облекчени кредити от търговски банки, обезпечени със средства от Фонда. Това стана ясно в Габрово по време на информационна среща за популяризиране на възможностите на Гаранционната схема по ПРСР.

В събитието участваха експерти от НГФ, банкери и бенефициенти по мерки 121 „Модернизиране на земеделските стопанства”, 122 „Подобряване икономическата стойност на горите” и 123 „Добавяне на стойност към земеделски и горски продукти“. Информационната кампания е по проект на Министерството на земеделието и храните. Тя предвижда общо 55 информационни срещи в цялата страна, на които експерти ще разясняват подробно условията на Гаранционната схема по Програмата.

„Повечето гаранции, които издава Фонда, са по проекти, за чиято реализация са ползвани кредити до 200 000 лева“, посочи Борислав Богданов, главен експерт „Връзки с наредители и бенефициенти” в НГФ. Той уточни, че по схемата се подпомага осъществяването на проекти на производители, които изпитват затруднения да се финансират, тъй като им липсва предварително обезпечение или са стартиращи предприятия. При Гаранционната схема са намалени изискванията за обезпечение и като такова се приема обекта на инвестицията – закупената техника, например, обясни Добромир Люцканов.

НГФ издава допълваща обезпечението гаранция в размер до 80% от размера на заема. Кредитите са с по-ниски от стандартните лихви, като бенефициентите са освободени от такси и комисиони. Гаранциите, издавани от НГФ, са до 10 години, а крайният срок за получаване на финансиране по схемата е септември 2015 г.

Фондът е издал гаранции на общо 259 бенефициенти и по този начин е подкрепил отпускането на кредити в размер на 109 млн. лева от старта на схемата в началото на 2013 г. досега. В резултат от провеждащата се информационна кампания от февруари насам вече има над 40 нови кредитополучатели, които са получили облекчени заеми в размер над 12 млн. лв. с подкрепата на НГФ.

От началото на февруари до средата на май 2014 година в страната ще бъдат проведени по две информационни срещи във всяка област. Утре, 28 март, от 11:00 часа, ще се проведе информационна среща в читалище „Н. Й. Вапцаров“ в Трявна.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси работник

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица