Свържи се с нас

Новини

Дончев да обясни присъствието си в тефтерчето на Златанов

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Преди да е започнала кампанията по евроизборите, водачът на листата на политическа партия ГЕРБ Томислав Дончев трябва да обясни на обществото защо неговото име присъства в скандалното тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Тефтерът за онези поръчки по време на правителството на ГЕРБ, в който буквално бяха ликвидирани, опетнени и изхвърлени хора. В този тефтер присъства името на Дончев и той дължи на хората отговори.“

Това заяви в Габрово народният представител от Коалиция за България Кирил Добрев – председател на временната комисия в парламента, разследвала скандалното тефтерче на Златанов, който в последствие се сдоби с обвинение от Прокуратурата.

От казаното от него стана ясно, че ще се наложи още Томислав Дончев да обяснява и пред Европа за прословутия доклад на Европейската комисия относно Комисията за конфликт на интереси на Златанов, присъстваща на основно място в мониторинга.

„На неговата съвест тежи освобождаването на заместник – министъра на икономиката и енергетиката Жулиета Хубенова, отговаряща за Оперативна програма „Конкурентоспособност“. Ясно в тефтера е записано – тази жена си подава оставката по лични причини. Ясно е записано и че Томислав Дончев се е обаждал на Филип Златанов, и казусът трябва да бъде решен бързо и безболезнено. В следствие на това телефонно обаждане до няколко дни тази госпожа си е подала оставката. Дончев трябва да обясни за това, тъй като ако тези неща са минавали тихомълком за няколко дни в България, то в Европа имат много сериозен отзвук“, заяви още Добрев.

„Това не са компромати. С тези въпроси се занимава Прокуратурата. Присъствието на Дончев в тефтерчето на Златанов е факт“, категоричен беше Кирил Добрев.

По думите му той лично от трибуната на Народното събрание е питал Томислав Дончев относно присъствието му в скандалното тефтерче за поръчки, но бившият министър така и не пожелал да му отговори по темата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Г.Т.

  19.03.2014 at 14:50

  Кирчо Добрев да обясни:
  1. Защо не се е кандидатирал НИТО ВЕДНЪЖ за депутат в родния му Гоце Делчев? – Отговор – Има опасност и заклетите БСП-ари да не гласуват за него, защото хората го знаят!
  2. Какво стана с куфарчето с парите от границата?

  • Принцът на Лисец

   22.03.2014 at 0:08

   Добрев, май знае доста за еврокандидата или лицето ДОНЧЕВ. Кой пусна Лафките в Габрово, експерте? Наемът от тези будки с „П“ (*утки) на Община Габрово е обидно висок – 400 лева. Не мислиш ли?

 2. Ильо Добрев

  20.03.2014 at 21:24

  Започна се негативната кампания, явно и този път няма да станем свидетели на конструктивен диалог и зблъсък на идеи! Все плезни за обществото диалози!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържаха двама братя, малтретирали майка си

Полицията в Дряново задържа двама братя, извършвали домашно насилие спрямо майка си. Образуваното досъдебно производство под надзора на прокуратурата е от вчера, 20 август.

Установено е, че ден по-рано на 19 август, двамата дряновци на 50 и на 52 години, около 18.30 часа не са изпълнили заповедта за защита от домашно насилие, издадена от Районен съд Дряново.

Те са били задължени да се въздържат от извършване на насилие над майка си, което те не спазвали.

Двамата мъже са били задържани по реда на Закона МВР за срок до 24 часа. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Боб, катък и сладкиш за кулинарния конкурс, обявен от музей „Етър“

През август лятото вече e към своя край. Но това е времето през което има голямо изобилие от плодове и зеленчуци, има богат избор на различни храни.

За голямата част от българското население август сега е време за почивка, но в миналото той е свързан с усилна земеделска работа, когато се прибира голяма част от реколтата, за да се осигури благополучие през следващите периоди на годината. Като правило храната през този месец е била предимно безмесна.

С това са съобразени и храните, допуснати до участие в конкурса „Гозби по стари традиционни рецепти“, обявен от ЕМО „Етър“ по повод 55-та годишнина от неговото откриване.

Ето и предложенията, отбрани от журито, сред изпратените на електронна поща: d.hristov@etar.bg. до 15 август тази година.

Боб в гърне

Бърз сладкиш на баба със сладко от рози

Катък от овче мляко

Автор: Дамян Христов.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Политическите сили в Севлиево не постигнаха съгласие за състава на ОИК

С консенсус избраха само председател на ОИК, местата ще нарежда Централната избирателна комисия

Във вторник, 20 август, в сградата на Община Севлиево се проведоха консултации за сформиране състава на Общинската избирателна комисия (ОИК) за провеждането на изборите за общински съветници и за кметове, които ще се състоят на 27 октомври 2019 г.

На срещата политическите партии постигнаха консенсус единствено за председателя на комисията, като предложението е ОИК да се оглави от Снежина Дянкова от политическа партия ГЕРБ.

При консултациите не бе постигнат консенсус за секретар на ОИК и за заместник-председатели на комисията. От Kоалиция „БСП за България“ настояха на секретарското място да бъде Соня Семова, но от партия ДПС предложиха Сабие Ходжева да продължи да бъде на този пост.

снимка: Община Севлиево

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов прикани двете политически сили да намерят консенсус за поста на секретар в ОИК, но това не се случи. При така създалата се ситуация изборът на секретар и на заместник-председатели на ОИК ще бъде решен от Централната избирателна комисия.

Общинската избирателна комисия в Севлиево ще се състои от 13 души, от които 4-ма са членове на ГЕРБ. Толкова ще бъдат и от коалиция „БСП за България“. По един член в ОИК ще имат партия ДПС, коалиция „Обединени патриоти“ и партия „Воля“. Коалиция „Демократична България – обединение“ също има право на един член в ОИК.

Така общият брой членове на ОИК става 12. Затова парламентарно представената партия с най-голям неоползотворен остатък предлага още един член. В случая това ще е партия „Обединени патриоти“. Очаква се до 6 септември ЦИК да обяви назначенията в Общинската избирателна комисия в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица