Свържи се с нас

Новини

Дончев да обясни присъствието си в тефтерчето на Златанов

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2014 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Преди да е започнала кампанията по евроизборите, водачът на листата на политическа партия ГЕРБ Томислав Дончев трябва да обясни на обществото защо неговото име присъства в скандалното тефтерче на бившия шеф на Комисията за установяване и предотвратяване на конфликт на интереси Филип Златанов. Тефтерът за онези поръчки по време на правителството на ГЕРБ, в който буквално бяха ликвидирани, опетнени и изхвърлени хора. В този тефтер присъства името на Дончев и той дължи на хората отговори.“

Това заяви в Габрово народният представител от Коалиция за България Кирил Добрев – председател на временната комисия в парламента, разследвала скандалното тефтерче на Златанов, който в последствие се сдоби с обвинение от Прокуратурата.

От казаното от него стана ясно, че ще се наложи още Томислав Дончев да обяснява и пред Европа за прословутия доклад на Европейската комисия относно Комисията за конфликт на интереси на Златанов, присъстваща на основно място в мониторинга.

„На неговата съвест тежи освобождаването на заместник – министъра на икономиката и енергетиката Жулиета Хубенова, отговаряща за Оперативна програма „Конкурентоспособност“. Ясно в тефтера е записано – тази жена си подава оставката по лични причини. Ясно е записано и че Томислав Дончев се е обаждал на Филип Златанов, и казусът трябва да бъде решен бързо и безболезнено. В следствие на това телефонно обаждане до няколко дни тази госпожа си е подала оставката. Дончев трябва да обясни за това, тъй като ако тези неща са минавали тихомълком за няколко дни в България, то в Европа имат много сериозен отзвук“, заяви още Добрев.

„Това не са компромати. С тези въпроси се занимава Прокуратурата. Присъствието на Дончев в тефтерчето на Златанов е факт“, категоричен беше Кирил Добрев.

По думите му той лично от трибуната на Народното събрание е питал Томислав Дончев относно присъствието му в скандалното тефтерче за поръчки, но бившият министър така и не пожелал да му отговори по темата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

3 коментара

3 Comments

 1. Г.Т.

  19.03.2014 at 14:50

  Кирчо Добрев да обясни:
  1. Защо не се е кандидатирал НИТО ВЕДНЪЖ за депутат в родния му Гоце Делчев? – Отговор – Има опасност и заклетите БСП-ари да не гласуват за него, защото хората го знаят!
  2. Какво стана с куфарчето с парите от границата?

  • Принцът на Лисец

   22.03.2014 at 0:08

   Добрев, май знае доста за еврокандидата или лицето ДОНЧЕВ. Кой пусна Лафките в Габрово, експерте? Наемът от тези будки с „П“ (*утки) на Община Габрово е обидно висок – 400 лева. Не мислиш ли?

 2. Ильо Добрев

  20.03.2014 at 21:24

  Започна се негативната кампания, явно и този път няма да станем свидетели на конструктивен диалог и зблъсък на идеи! Все плезни за обществото диалози!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Деца от подготвителна група преживяха вълнуващи моменти в НМО – Габрово

Деца от подготвителна група „Калинка“ на ДГ „Младост” – Габрово преживяха днес, 11 декември, вълнуващи моменти в библиотеката на Националния музей на образованието.

снимка: НМО – Габрово

Посещението на децата бе по покана на Националната Априловска гимназия и Музея, във връзка с Националната седмица на четенето.

снимка: НМО – Габрово

Целта на инициативата бе по забавен начин да се засили интересът на подрастващите към книгите като източник на знания и информация.

снимка: НМО – Габрово

С голям интерес бъдещите първокласници разгледаха детски книжки и списания от миналия век – „Детска радост“, „Светулка”, „Детски другар“, „Първи стъпки“, „Детски свят”, „Житен клас”, „Чавдарче“, „Славейче“, „Дружинка“ и други.

снимка: НМО – Габрово

Единадесетокласници от Национална Априловска гимназия прочетоха на децата приказки и стихотворения, и ги зарадваха с подаръци.

снимка: НМО – Габрово

Националната седмица на четенето е годишна кампания на Министерството на образованието и науката в изпълнение на Националната стратегия за насърчаване и повишаване на грамотността 2014-2020 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Откриха изложбата „Създаваме заедно“ и наградиха участници в нея

Във вторник, 10 декември, в галерия „Арт Зона“ в Севлиево официално беше открита изложбата „Създаваме заедно“, посветена на 85 години Идеал Стандарт – Видима. В изложбата вземат участие 85 художници от цялата страна, всеки представен с по едно свое произведение, избрани от общо 171 картини, изпратени за участие в конкурса.

снимка: Галерия „Видима“

Една голяма част от тях присъстваха и на самото откриване. Сред гостите на събитието бяха представители от ръководството на Идеал Стандарт.

снимка: Галерия „Видима“

Началото беше поставено в 17.30 ч. от Сава Христов, като с кратко приветствие той поздрави всички участници в изложбата и благодари на ръководството на компанията за безусловната подкрепа.

снимка: Галерия „Видима“

След встъпителната реч, пред публиката излезе др. Николина Джановска, член на журито, която сподели своите впечатления от изложбата, а след това връчи сертификати и подаръци на номинираните в изложбата участници, а трите големи награди и наградата за млад автор бяха връчени лично от г-н Емил Гатев, директор на завода за санитарна арматура.

снимка: Галерия „Видима“

Г-н Гатев също приветства художниците, сподели възхищението си от красотата! Всички гости си взеха за спомен и специално напечатан за изложбата албум.

снимка: Галерия „Видима“

Наградата за млад автор получи Наташа Ноева, Първо място бе присъдено на Мариета Конова, второ на Цветан Казанджиев, а трето – Антон Гошев.

снимка: Галерия „Видима“

Картините в изложбата могат да бъдат разгледани в Галерията всеки вторник от 11 до 13.00 ч. и всеки четвъртък от 13 до 15.00 ч. до 30 април 2020 г. Картините в изложбата се продават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Цените на електронните винетки за 2020 г. остават непроменени

Цените на е-винетките за всички категории пътни превозни средства остават непроменени и през 2020 г., информираха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“.

Собствениците или водачите на леки коли ще може да купят уикенд винетка за 10 лв., седмична – за 15 лв., месечна – за 30 лв., тримесечна – за 54 лв. или годишна – за 97 лв.

Камионите и автобусите с обща технически допустима максимална маса над 3,5 т ще продължат да ползват е-винетка до въвеждането на тол системата, не по-късно от 1 март 2020 г.

Цените на дневните, седмичните и месечните винетките за тях остават без промяна. Дневната винетка за всички превозни средства над 3,5 тона струва 23 лв.

За превозните средства с обща технически допустима максимална маса между 3,5 и 12 т, екокатегория Евро 0, I или II, седмичната е-винетка остава 53 лв., а месечната – 105 лв. За екокатегория Евро III, IV, V или EEV – седмичната е-винетка е 40 лв., а месечната – 80 лв. Седмичната винетка за тежкотоварните камиони с маса над 12 т и с екокатегория Евро 0, I или II струва 87 лв,. а месечната – 174 лв. За емисионен клас Евро III, IV, V или EEV седмичната винетка е 67 лв., а месечната – 134 лв.

Е-винетки могат да бъдат купени по няколко начина, предлагани от АПИ – чрез сайта bgtoll.bg, чрез мобилното му приложение, както и на пунктове за продажба – на гише срещу плащане в брой или чрез терминал за самотаксуване – с карта.

снимка: АПИ, Архив

Гишета има на ГКПП „Калотина“, „Капитан Андреево“, „Кулата“, „Дунав мост“ – Русе и „Дунав мост“ – Видин, „Станке Лисичково“ и „Силистра“, както и в 27 Областни пътни управления в цялата страната.

Валидността на вече купена е-винетка може да се провери на сайта bgtoll.bg. От бутона „Проверка на винетка“, чрез въвеждане на регистрационния номер на автомобила и държавата, в която е регистриран той, всеки може да получи информация за крайния срок, независимо откъде е купена – от търговски обекти на Агенция „Пътна инфраструктура“ или в търговската мрежа на партньорите на АПИ.

Статусът може да е „активен“, „с изтекъл срок“ или „неизползван“ в случаите, когато винетката е купена с отложен старт до 30 дни начална дата на валидност. Собствениците на автомобили, които имат е-винетки, издадени чрез Агенцията за социално подпомагане, могат да проверят валидността им на сайта на АПИ – https://social.api.bg. Бутонът е с надпис „Проверка на е-винетка, издадена чрез Агенция за социално подпомагане“.

Информацията за срока на годишната безплатна винетка се появява след въвеждане на регистрационния номер на автомобила.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица