Свържи се с нас

Икономика

Представиха проектобюджет 2014 на Севлиево

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

В Севлиево проектът на финансовата рамка на бюджета за 2014 г. е в размер на 21 188 211 лв. Това стана ясно по време на публичното обсъждане на бюджета за 2014 г. и годишния отчет за 2013 г., информира Мирела Ганчева от местната общинска администрация.

Регламентираните взаимоотношенията на Община Севлиево с Републикански бюджет за 2014 г. са под формата на субсидии в общ обем от 13 653 000 лв. В това число 10 421 700 лв. е общата субсидия за финансиране на държавни дейности, 1 636 700 лв. обща изравнителна субсидия за местни дейности, 254 000 лв. са целевите средства, с които общината ще разполага за зимно поддържане и снегопочистване на общински пътища. Субсидията за капиталови разходи е в размер на 1 340 600 лв., като от тях 872 600 лв. са с целево предназначение за основен ремонт и изграждане на общински пътища.

Спрямо параметрите на бюджета за 2013 г. общото завишение на средствата, които се очакват през 2014 г. от Републикански бюджет ще бъдат с над 945 хил. лв. повече. Най-голям е относителният дял на увеличението в субсидията за държавни дейности, което е следствие от преминаването на ПГ “Марин Попов“ – гр. Севлиево на финансиране от общинския бюджет и създаването на социални институции – Център за настаняване от семеен тип в селата Батошево и Столът, които се финансират с по-висок единен разходен стандарт. Завишението на целевата субсидия за капиталови разходи е в размер на 220 900 лв., в това число със 145 400 лв. са повече средствата за общински пътища.

Тази година сме заложили средства за построяването на пенсионерски клуб в ж.к. ”Митко Палаузов”, каза по време на обсъждането кметът д-р Иван Иванов. За първа година в бюджета на общината са предвидени средства за подпомагане на двойки с репродуктивни смущения. В тази насока подготвяме фестивал, който се нарича „Семе българско”. Средствата, които съберем ще дарим за ин витро процедури и манипулации, информира кметът.

Всички постъпили предложения по време на публичното обсъждане ще бъдат детайлно разгледани и при допустимост на разхода ще бъдат включени в предложението, което предстои да бъде гласувано от Общински съвет на 30 януари 2014 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица