Свържи се с нас

Икономика

Стартира набирането на добри практики в сферата на „зелените“ инициативи

Published

on

НОВ ПРОЕКТ 1Готов е темплейтът, по който Фондация „Европерспективи” ще събира добри практики от България и Румъния, насочени към развитието на предприемачеството и бизнеса в сферата на „зелените“ инициативи. Дейността е част от проект „Обмен на опит, ноу-хау и трансфер на иновативни подходи и добри практики за развитие на човешките ресурси в микро, малките и средни предприятия за по-лесен преход към „зелена” икономика”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: Без граници – Компонент 1 – Фаза 2.

Фондация „Европерспективи” има богат опит в изпълнението на проекти, свързани с иновации и „зелена” икономика и то на международно ниво, като проекта More4NRG („Повече за енергията” – проект в сферата на „зелената” икономика”) по Програма Interreg ІV C и  „Regions for Green Growth” (Региони за «Зелен» растеж).

Партньор по проекта е Агенция за енергиен мениджмънт – Марамуреш, Румъния, също с богат опит в сферата на проекти, насочени към развитието на предприемачеството и бизнеса (в частност на малкия бизнес) в сферата на «зелените» инициативи

Темплейтът съдържа 24 полета за попълване, които трябва да набавят необходимата информация за целите на добрата практика, контекста на нейното прилагане, времевата рамка, начина на финансиране, етапи и методи на прилагане, необходими човешки ресурси, фактори за успех и др. В последствие всяка добра практика ще бъде оценявана относно възможностите й за прилагане от организации и фирми в други страни. Ще се набират добри практики, тематично ориентирани към:

  • Разкриване на нови работни места в микро, малки и средни предприятия в резултат от въвеждане на мерки за енергийна ефективност или други мерки с благоприятен ефект за околната среда.
  • Насърчаване на предприемачеството чрез разширяване и надграждане на знанията и уменията на човешките ресурси за подпомагане прехода към „зелена” икономика.
  • Повишаване ефективността, актуалността и адекватността на осъществяваното обучение за развитие на човешките ресурси в МСП за по-лесен преход към „зелена” икономика.

Освен събирането на добри практики, свързани с развитието на човешките ресурси и прехода към „зелена” икономика, в рамките на проекта ще бъде проучен румънския опит в осигуряването на финансиране за предоставянето на интегрирана бизнес подкрепа за малкия бизнес. Предвидени са 2 визити за обмяна на опит на място, в които ще се включат представители на микро- и малък бизнес, ментори, лектори и ръководители на проекти. Част от събраните и проучени добри практики ще бъдат споделени по време на два семинара в България. Ще бъде организирана и национална конференция за представяне на идентифицираните добри практики по проекта и мотивация на целевата група за преход към зелена икономика. В нея ще вземат участие и представители на румънския партньор – Агенция за енергиен мениджмънт – Марамуреш.

Събраните добри практики ще бъдат използвани за създаване на е-библиотека и печатно издание, които ще подпомагат обмяната на знания и ноу-хау за улесняване прехода към “зелена икономика”.

В рамките на проекта ще бъдат организирани пресконференции, отпечатани брошури на български, румънски и английски език, Информационни папки, Информационни материали, Публикации в печатни и електронни, национални и регионални медии.

Настоящата публикация е изготвена с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация Европерспективи носи цялата отговорност за съдържанието й и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган.

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица