Свържи се с нас

Икономика

За по-лесен преход към „зелена“ икономика

Published

on

малки и средни предприятия

         „Обмен на опит, ноу-хау и трансфер на иновативни подходи и добри практики за развитие на човешките ресурси в микро, малките и средни предприятия за по-лесен преход към „зелена” икономика” – това е името на новия проект, който Фондация Европерспективи ще изпълнява на територията на област София и Габрово по Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: Без граници – Компонент 1 – Фаза 2, Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.

      Основната цел на проекта е: Повишаване капацитета на предприемаческия човешки ресурс на малкия и среден бизнес в България по отношение на възможностите за развитие на “зелен бизнес”.

Специфични цели:

  • Насърчаване на предприемачеството чрез разширяване и надграждане на знанията и уменията на представителите на целевата група;
  • Обмен на опит, ноу-хау и добри практики между партньорските организации за развитие на човешките ресурси в МСП за по-лесен преход към „зелена” икономика.;
  • Осигуряване на благоприятна среда за установяване на нови контакти и бизнес възможности между членовете на целевата група;
  • Допринасяне за качествено повишаване на знанията за подпомагане прехода към „зелена” икономика.

     Дейностите по проекта са насочени към: Установяване и обмен на иновативни идеи в сферата на “зелената икономика” между партньорите от България и Румъния:

 – Изследване на румънския опит и добри практики в използването на средства /вкл. и от Европейския социален фонд/ за предоставянето на интегрирана бизнес подкрепа за малкия бизнес с насока “зелена икономика”:

– Наблюдение, проучвания и изследвания на развитието и напредъка на зеленото предприемачество и малкия бизнес в Румъния и България

– Избор на конкретни добри практики и обмяна на опит на място – представители на микро- и малък бизнес, ментори, лектори и ръководители на проекти в Румъния: 2 бр. визити на място.

          Друга основна дейност е: Разпространение на придобитите знания и умения в България и Румъния:

–  Организиране на 2 бр. семинари в България с представители на целевата група за придобиване на информация, добри практики и опит в България

–   Проучване на модели и практики от опита на румънската организация

– Координирани съвместни действия с представители на целевата група при разпространение на придобитите знания и умения;

 – Организиране на национална конференция за представяне на идентифицираните добри практики и техники по проекта и мотивация на целевата група за преход към зелена икономика

      Част от проектине дейности са свързани със Създаване на е-библиотека и печатно издание с иновативни практики за предоставянето на интегрирана подкрепа на малкия бизнес в България за улесняване прехода към “зелена икономика”

 – Създаване на специална секция на сайтовете на двете организации (база данни и библиотека), която ще подпомогне обмяната на знания и ноу-хау;

– Разработване на Наръчник с иновативни практики за предоставянето на интегрирана подкрепа на малкия бизнес в България за улесняване прехода към “зелена икономика”.

Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Фондация Европерспективи носи цялата отговорност за съдържанието й и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или Договарящия орган.

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица