Свържи се с нас

Новини

Кой контролира транспорта в Габрово?

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Кой контролира транспорта в Габрово? Този въпрос поставиха на пресконференция в приемната на Гражданско движение „ДНЕС“ жителите на кв. „Бойката“ Марийка Савчева и Тереза Иванова, в присъствието на областния координатор на движението за Габрово Анатолий Антов.

Повод за срещата с журналистите бе неизпълняване на поети ангажименти по част от общинската транспортна схема на града, а именно по линия номер 21, изпълнявана от „БЕТА БУС“ ООД – от Шиваров мост, СОУ „Райчо Каролев“, Бойката до село Брънеци. По думите на гражданите не се изпълнява приетото разписание на автобусите, което е регламентирано с график.

Сигналите и писмените им жалби до Община Габрово по случая започнали на 20 септември 2012 години, но отговор не бил даден. Последвала нова жалба  на 15 януари 2013, но и тя останала да витае неизвестно къде.

Общината все пак предприела някакви мерки и в отговор на двете жалби дала своя отговор, от който ставало ясно, че били извършени 9 проверки по линия 21 в различните дни и часове, от които било констатирано едно единствено нарушение.

„Колко са достоверни тези проверки не знаем. Ние продължавахме да вървим пеш по 3 км. отиване и връщане на ден, за да достигнем до някакъв обществен транспорт“, споделиха още Марийка Савчева и Тереза Иванова.

На 7 май била проведена среща – разговор с кмета Таня Христова, на която на жителите, ползващи този транспорт им било предложено да изразят своето мнение в кои часове им е най – необходим транспорт. „Сторихме и това. Внесохме направеното предложение в Общината с входящ номер, но отговор няма“, допълни Марийка Савчева.

Последвало запитване отново до кмета, но този път по електронната поща и отново същия отговор. „На 20 септември внесохме нова жалба и както се досещате отговор липсва.

В момента по думите на Марийка и Тереза линия 21 се изпълнява единствено в 8.00 ч. сутринта, от с. Брънеци към Габрово, а през зимата дори този курс е под въпрос, а цялото разписание е одобрено от Общински съвет – Габрово.

До момента проблемът не е разрешен, категорични бяха пред журналистите двете дами. Те поставиха и още няколко въпроса, будещи недоумението им. „Как децата ни бързо и безопасно ще се придвижат до и от училище? Докога ще бъдем дискриминирани по отношение на правото ни на достъп до обществения транспорт?“

Двете жени допълниха към казаното и че дори ходенето пеш в момента е затруднено и опасно, тъй като движението е натоварено с камиони, фандроми и цялата транспортна техника, работеща по водния цикъл  на града, защото складовата база и техника се помещава в двора на товарни превози – кв. Бойката.

Молба им е насочена единствено за осигуряване на  обществен транспорт в определените от разписанието часове, когато отиват или се връщат от работа, а децата им на училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Comment

1 Comment

  1. Hirrmu

    17.11.2013 at 19:35

    Градският транспорт в момента е супер зле! Още по зле стана откакто пръснаха пари за някакви софиянци да им измислят разписание! Не само, че стана още по нарядко и нередовен, но и няма никаква нормална логика! Вървете да висите на спирката на Русевци например! Там няма дори пейка за чакане, да не говорим за някакъв навес или нормална спирка! Чака се с часове, а автобусите стоят там и шофьорите им пият кафета(може и бири кой ги знае) в заведенивто отсреща! Пълно безобразие и безхаберие, пръскат парите на данъкоплатеца, а той виси с часове по спирките и псува. Това няма да изтрае дълго…

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица