Свържи се с нас

Новини

Габрово ще има модерен и достъпен център

Крайречна алея, нови паркоместа и детски площадки са само част от дейностите, които ще се реализират с европейски средства

Published

on

ул. „Софроний Врачански“

ул. „Софроний Врачански“

С реконструкцията на „Софроний Врачански” и Шести участък Габрово ще има модерен и достъпен център, съобщи експертът “Публичност и визуализация” в Община Габрово Миглена Въгленова. Оригинални благоустройствени решения, подобряване на достъпността, сигурността и екологичните условия е очакваният ефект от предстоящите обновителни работи в централната част на града.

В рамките на проекта за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда ще бъдат извършени строителни дейности по улиците „Цанко Дюстабанов”, „Стара планина”, „Първи май”, „Константин Иречек”, „Петко Каравелов” и „Янтра”.

Използваната предимно за паркиране и почти непроходима улица „Софроний Врачански” ще бъде изцяло реконструирана, за да се въведе организация в транспортния поток. Ще бъде изградена подпорна стена в участъка между мост Игото и Баев мост с конзолни наддавания за автомобилно и пешеходно движение покрай източния бряг на р. Янтра.

Амортизираните настилки по улиците и тротоарите в района, както и занемарените тревни площи и градински елементи ще бъдат заменени с нови. Проектът предвижда изграждане на нови паркоместа, детска площадка, места за отдих, допълнително улично и парково осветление. В цялата територия ще бъде осигурен достъп за лица със специални потребности – елемент, който липсва към момента.

Спазвайки технологичната последователност на строително-монтажните работи, Община Габрово полага усилия за оптимално координиране в извършването на дейностите. Строителството ще бъде съвместено с мероприятията по водния цикъл в района.

По ул. „Константин Иречек” е изграден разпределителен водопровод, а по „Цанко Дюстабанов” и „Стара планина” – и магистрален. По ул. „Първи май” е изграден разпределителен водопровод и дъждовен канал с дъждоприемни шахти. В траншеите е положен първи пласт асфалт. Предстои цялостно асфалтиране на улицата в участъка й от ул. „Радецка” до ул. „Опълченска”. Изпълнени са отклоненията, направено е хидравлично изпитване, предстои дезинфекция и превключване на абонатите към новата мрежа. По улици „Петко Каравелов”, „Янтра” и „Софроний Врачански” не се предвиждат дейности по водния цикъл.

Стремежът е да се създаде организация и контрол за ритмично извършване на новото строителство и възстановяването след водния цикъл. Този принцип ще се прилага за всички предстоящи обекти с цел спестяване на средства и време, и не на последно място – намаляване на неудобствата за гражданите. По естествен път се надграждат инвестициите в градската среда и инфраструктурата на Габрово, което е част от последователната политика за възстановяване и развитие.

кв. Шести участък

кв. Шести участък

С благоустройството на публични пространства в квартал Шести участък ще се реставрира и съхрани културно-историческото наследство. Един от основните проблеми с автомобилния достъп до сградите в квартала ще намери разрешение чрез създаване на подходяща физическа среда и условия за паркиране. Изронените каменни плочи ще бъдат подменени с нов калдъръм.

Ще има ново улично осветление, оформяне на зелени площи, рехабилитация на зони за игра. Априловата чешма ще бъде демонтирана и върната на автентичното й място, а чешмата Гунин кладенец – реставрирана. Дейностите се съвместяват с подмяната на ВиК инфраструктурата в района. По улици „Радион Умников”, „Опълченска”, „Калоян”, „Пенчо Постомпиров”, „Пенчо Славейков”, „Николай Палаузов”, „Марин Дринов”, „Козлодуй” и „Еким Цанков” вече са изградени нови водопроводи, дъждовна и битова канализация с отклоненията. Направени са хидравлични изпитвания и абонатите са превключени към новата мрежа.

По някои от улиците са изпълнени и възстановителни асфалтови работи по траншеята, предстои пълно възстановяване.

Изпълнител на подобект „Реконструкция на улица „Софроний Врачански“, ЦГЧ-Изток” и „Благоустрояване на VI участък-ЦГЧ” е ДЗЗД „Лимк. В него влизат габровската фирма „Лимк” ООД и софийската „Техно Строй България” ООД. Стойността на строително-монтажните работи е 3 184 226, 27 лв. с ДДС. Срокът за реализация е 359 календарни дни. Интегрираният проект за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда на Габрово се финансира от Оперативна програма „Регионално развитие”.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица