Новини|11.10.2013 9:07

Проверяват потенциално опасните язовири

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Започва проверка на потенциално опасни язовири, информираха от Областна администрация – Габрово. Във връзка със Заповед на Областния управител Николай Григоров за извършване на обследване на потенциално опасни язовири на територията на област Габрово е било проведено заседание, по време на което е изготвен график за обследването на обектите.

Обследването следва да включва оглед за техническото състояние на язовирните стени, прилежащите им съоръжения, както и участъка до 500 метра под язовирната стена. Всички огледи трябва да бъдат извършени края на месец октомври. На огледите следва да присъстват собствениците на язовирите или техен представител и ползвателите на язовирите.

За изпълнението на горната задача областният управител е назначил комисия, която включва представители на Областна администрация – Габрово, предприятие „Язовири и каскади”, ОУ „ПБЗН” – Габрово, на БДУВ „Дунавски район” – Плевен, Общината, на чиято територия се намира обследваният язовир, както и собственик/ползвател на обследвания водоем.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар