Свържи се с нас

Новини

ГЕРБ лъжат за ремонта на бул.“Трети март“, отсече Григоров

Published

on

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2013 — Gabrovo News. All Rights Reserved

В средствата за масова информация постоянно се изнасят неверни данни и постоянно областният управител е подложен на атаки от партия ГЕРБ, която поне в Габрово е известна с това, че обича да говори неистини. Това заяви на извънредна пресконференция областният управител на Габрово Николай Григоров пред представители на местните медии.

Поводът за срещата с журналистите бяха отправените в медийното пространство твърдения на депутатите от ГЕРБ Томислав Дончев и Цветомир Михов за това, че председателят на Агенция пътна инфраструктура Стефан Чайков, който е бивш управител на фирмата – изпълнител „Пътперфект“ АД, ангажирана със строителни дейности по бул. „Трети март“ в Габрово, е в конфликт на интереси.

Според обвиненията, отправени от страна на депутата Михов по адрес на председателя на АПИ, Стефан Чайков е притискал служители на Областното пътно управление – Габрово да издават документи с невярно съдържание и че фирмата – подизпълнител била заплашвана. „Мисля си, че тези неща би следвало да бъдат отправени към специализираните органи, тъй като това е директно обвинение в рекет и търговия с влияние“, каза Николай Григоров.

Областният управител беше категоричен и подчерта пред медиите, че до него такава информация не е достигала. „Служители на пътното управление, които били „притискани да издават документи, със задна дата, с невярно съдържание, за да не бъдат уволнени“ – такива сигнали при мен не са постъпвали. Вероятно са постъпвали при предния областен управител Мариян Костадинов. Защо той не е предприел нищо – не мога да кажа“, допълни още Григоров.

По думите му ако всичко това е вярно управителят на АПИ трябва да отговаря пред други органи, но ако не – това със сигурност означава, че Цветомир Михов говори клевети и трябва да си понесе отговорността.

От казаното стана ясно, че в сряда областният управител Николай Григоров е провел среща с председателя на АПИ Стефан Чайков относно ремонтите дейности на бул.“Трети март“.

По отношение на реконструкцията на булеварда хората на Бойко Борисов били казали в медиите, че средствата са договорени от партия ГЕРБ, което от своя страна Григоров определи като поредната неистина.

„Това изобщо не е вярно. Ако се върнем малко назад във времето ще си спомним, че такова споразумение беше подписано още по времето на Богомил Белчев, в което Пътната агенция се задължи като компенсация за тировия трафик през квартал Бичкиня да отпусне средства за пълната рехабилитация на булевардите Столетов, Трети март и Никола Войновски“, допълни още областният.

Григоров отбеляза, че споразуменията са били подписани от Томислав Дончев, в качеството му на кмет, но средствата били договорени още по времето на Белчев.

Първият етап на бул.“Трети март“ е приключен в края на миналата година. Тази година според първоначалния подписан договор ремонтните дейности трябва да приключат на 20 септември. През тази пролет фирмата – изпълнител пуска писмо, с което иска да се удължи срокът за изпълнение ремонтните дейности на Втория етап, като една от причините за това е допълнителни проектни дейности, свързани с нова подпорна стена и фактът, че на този участък се извършват ремонти от ВиК – Габрово, приключили на 26 август. Това от своя страна е причината за исканото удължаване на срока, обясни Григоров.

Искането на дружеството – изпълнител е да се удължи с 50 дни изпълнението на дейностите, като ремонтните работи вече са в ход. В момента е пред съгласуване удължаването на срока, като фирмата е поела ангажимент да приложи нова технология за надеждно и качествено изпълнение. „Ремонтните работи вървят. Ще бъдат изпълнени от фирмата. Ремонтът трябва да е готов на 9-ти ноември“, каза в заключение областният управител.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица