Новини, Общество|04.06.2013 9:55

Водещи хирурзи на среща в Габровската болница

МБАЛ ”Д-р Тота Венкова” - Габрово

снимка: МБАЛ ”Д-р Тота Венкова” – Габрово

МБАЛ ”Д-р Тота Венкова” – Габрово за пореден път събра специалисти от страната на работна среща. Този път амбициите на болничното ръководство и началника на хирургичното отделение д-р Димитър Цанков бяха да покажат пред хирурзите от страната, че и извън университетските болници може да се въвеждат най-добри европейски практики. Гости на форума бяха водещи хирурзи от България, представители на фирми – производители на консумативи и медицинска апаратура.

снимка: МБАЛ ”Д-р Тота Венкова” – Габрово

От години лечебното заведение има партньорски отношения с ОЛВ Клиника от гр. Аалст в Белгия. Резултат от тези отношения е изграждането на инвазивната кардиология, обмяната на кадри в областта на инвазивна кардиология, урология, ортопедия, клинична патология. В белгийското болнично заведение вече са специализирали 12 лекари от габровската болница.

снимка: МБАЛ ”Д-р Тота Венкова” – Габрово

На седмицата на лапароскопската хирургия водещият хирург Ив Ван Молем и д-р Цанков, ще направят демонстративни лапароскопски операции на дебело черво, хиатални и ингвинални хернии, които ще бъдат наблюдавани в реално време от гостите хирурзи, който ще имат възможност да зададат въпросите си към д-р Молем.

Паралелно с хирургичните екипи работят и уролозите на МБАЛ ”Д-Р Тота Венкова”, където гост бе д-р Етиен Фонтейн. Д-р Фонтейн  вече е почетен гражданин на Габрово и гостува за пореден път в областната болница.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

1 Коментар

  • нашите хирурзи в габровската болница са на доста високо ниво много добри специалисти поздрави бъдете все така добър екип

Напиши коментар