Свържи се с нас

Новини

Коалиция за България даде старт на кампанията си

Published

on

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България - Габрово

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

Коалиция за България направи официално откриване на предизборната си кампания за област Габрово. В Художествената галерия “Христо Цокев” в Габрово се събраха десетки членове и симпатизанти на коалицията, пред които бяха представени кандидатите за народни представители от листата на социалистите за седми многомандатен избирателен район, както и приоритетите в управленската им програма. Водач на листата е Йордан Стойков, втори е Георги Терзийски, трета е Кристина Сидорова, четвърта е Митка Георгиева, пета – Марияна Маринова, шеста – Калина Щерн, седми – Цонко Кръстев и осми е Веселин Игнатов.

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

„Правителството на Бойко Борисов беше изметено от народното недоволство. Давам си сметка, че политиците загубиха връзка с хората и не сметките за тока извадиха хората на улицата. Гневът и недоволството бяха справедливи. Истинската причина е, че диалогът между политическата класа и народа се превърна в монолог, назидателно говорене от послания, идващи от медиите. Това не може да продължава. За Бойко Борисов и хората около него залогът  е  дали те ще останат във властта и продължат това, което правеха досега или ще понесат своята отговорност за стотиците хиляди загубили работата си, десетките фалирали фирми, „калинките“, рекетът над бизнеса, за човешките съдби, които бяха разпилени.  Ние от Коалиция за България сме си обещали да върнем България на хората, да я отвоюваме от монополите и “мутрите”, за да я направим достойно място за живеене. България заслужава по-добро. Само заедно сме силни“, заяви водачът на Коалиция за България – Габрово Йордан Стойков.

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

„Моето участие в тази кампания е кауза, а не предизборна борба. Вярвам и считам, че тя трябва да бъде и ще бъде кауза на по-голяма част от българския народ. Ние повеждаме тази кауза с мотото да върнем България на хората, да дадем възможността хората да си върнат нормалния и спокоен живот, защото всички имаме нужда от това. Всеки има нужда от спокойствие за работата си, за старините си, за бъдещето си. Бизнесът има нужда от спокойна и предсказуема среда. Естествено тази кауза минава през безусловното и окончателно изриване на ГЕРБ от властта, защото в продължение на три години и половина това беше антибългарско и човеконенавистно управление, воювайки със собствения си народ. Тези хора наистина няма място нито в управлението, нито в живота ни, защото докараха хората до крайно отчаяние и ги лишиха от надеждата им за жавот“, заяви вторият в листата на КБ – Габрово Георги Терзийски.

снимка: Предизборен щаб на Коалиция за България – Габрово

Петте приоритета в управленската програма на Коалиция за България представи областният лидер на социалистите Николай Григоров. Първият приоритет са инвестиции и производство, повишаване на заетостта и доходите от труд, както и подкрепа на земеделското производство – 250 000 работни места в края на мандата, нови програми за определени групи, 10-годишна програма за индустриални предприятия, гарантирано разплащане на дължимите от държавата средства, облекчено кредитиране на бизнеса, минимална работна заплата в края на мандата от 450 лв., замяна на плоския данък с прогресивно облагане на доходите на физически лица и запазване на корпоративния данък на 10%,  подкрепа за кооперациите и минимално гарантирана рента.

Втори приоритет – ограничаване на монополите и енергийния произвол, чиста природа и природни ресурси за обществото. Това включва въвеждане на по-ниска тарифа за заплащане на електроенергия за потребление до определен лимит, отмяна на законови норми, които предоставят монополно положение на тесен кръг фирми, разбиване на изкуствените монополи.

Трети приоритет – стимули на отглеждане на деца в семейството, образование и напредък на нацията. Това включва увеличаване на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст до размера на минималната работна заплата, увеличаване на детските добавки, увеличаване на еднократната помощ при раждане, увеличаване стимулите за отглеждане на деца с увреждания в семейна среда, държавата да осигури изцяло и само издръжката в държавните и общински училища, професионално образование, издигане престижа на българския учител, взаимодействие между университетите и бизнеса.

Четвърти приоритет – здравеопазване, с грижа към хората, подкрепа за възрастните хора и хората с увреждания. Това са преориентиране на здравната система към предотвратяване и профилактика на социално значими заболявания, премахване лимитите за направления при специалист, намаляване на такса достъп при посещение при лекар за пенсионерите на 1 лев, спиране на увеличаването на осигурителния стаж възрастта за пенсиониране.

Пети приоритет – държава, която принадлежи на народа. Незабавни мерки за овладяване и ограничаване на престъпността, особено на битовата такава, противодействие на корупцията, пряк избор с участието на всички магистрати на членовете на Висшия съдебен съвет. „Ангажираме се да проведем форум под мотото „Отворен парламент“, с който граждански организации да дискутират приоритетите в работата на следващия парламент. Да внесем и подкрепим законопроект, който да свали бариерата за валидност на националните и местните референдуми. Да включим граждански експерти за наблюдение върху дейността на регулаторните органи, държавните и общинските комисии за обществени поръчки. Да създадем публичен регистър за всяка обществена поръчка“, поясни Николай Григоров.

*Публикуваният материал е предоставен от предизборния щаб на Коалиция за България – Габрово. Информационният сайт “Габрово Нюз”  не носи отговорност за съдържанието на статията.*

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица