Новини|01.04.2013 9:07

Станимир Флоров похвали Областната дирекция

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Борбата с битовата и конвенционална престъпност в малките населени места трябва да продължава да е сред приоритетите в ежедневната полицейска работа, защото реалният критерий за ефективността на нашата работа е оценката на обществото, заяви гл. комисар Станимир Флоров, заместник – главен секретар на МВР и директор на ГДБОП, по време на отчет-анализа на дейността на ОД на МВР-Габрово. Повод за думите му бе фактът, че разкриваемостта на кражбите на имущество /които са основна част от престъпленията в региона/ е увеличена с почти 10 процента спрямо 2011 г. – 56,29% за 2012 г. при 47,40% за 2011 г.

Снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово

Снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово

На годишната среща със служителите присъстваха още гл. комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН, г-жа Надежда Желева – заместник – окръжен прокурор, и г-н Минко Минков – заместник – окръжен съдия.

Висока оценка за постигнатото през 2012 г. дадоха, както представителите на професионалното ръководство на МВР, така и тези на прокуратурата и на съдебната власт. С постигнатите 65.95 процента разкриваемост, ОДМВР-Габрово се нарежда на почетното четвърто място в страната.

Главен комисар Николай Николов изказа най-искрена благодарност към служителите на ОУПБЗН и на ОДМВР, които всеотдайно и безрезервно участваха в дейностите по предотвратяване на последиците от ураганната буря, връхлетяла Габровски регион в средата на март т.г., като заяви, че показаното високо ниво на координация между службите може да бъде пример за ефективността на работата в екип.

Г-н Минков пожела сили и кураж за преодоляване на неизбежните трудности в ежедневната дейност на полицейските звена, като изрази задоволство от цялостната работа на ОДМВР-Габрово през миналата година.

Резултатите за 2012 г. дават основание за заслужено самочувствие в бъдещата Ви работа и трябва да бъдат стимул за постигането на още по-високи цели, заяви г-жа Желева, която отбеляза, че добрите постижения се дължат и на доброто сътрудничество между органите на полицията и на прокуратурата.

За усилията на полицейските служители, довели до високите резултати, благодари и директорът на ОДМВР комисар Денислав Донков. Той пожела на целия състав здраве и удовлетворение от нелеката и високо отговорна работата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар