Свържи се с нас

Новини

Станимир Флоров похвали Областната дирекция

Главен комисар Станимир Флоров: Резултатите от работата на Областната дирекция на МВР – Габрово по противодействие на престъпността несъмнено са добри

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Борбата с битовата и конвенционална престъпност в малките населени места трябва да продължава да е сред приоритетите в ежедневната полицейска работа, защото реалният критерий за ефективността на нашата работа е оценката на обществото, заяви гл. комисар Станимир Флоров, заместник – главен секретар на МВР и директор на ГДБОП, по време на отчет-анализа на дейността на ОД на МВР-Габрово. Повод за думите му бе фактът, че разкриваемостта на кражбите на имущество /които са основна част от престъпленията в региона/ е увеличена с почти 10 процента спрямо 2011 г. – 56,29% за 2012 г. при 47,40% за 2011 г.

Снимка: Пресцентър ОД на МВР - Габрово

Снимка: Пресцентър ОД на МВР – Габрово

На годишната среща със служителите присъстваха още гл. комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН, г-жа Надежда Желева – заместник – окръжен прокурор, и г-н Минко Минков – заместник – окръжен съдия.

Висока оценка за постигнатото през 2012 г. дадоха, както представителите на професионалното ръководство на МВР, така и тези на прокуратурата и на съдебната власт. С постигнатите 65.95 процента разкриваемост, ОДМВР-Габрово се нарежда на почетното четвърто място в страната.

Главен комисар Николай Николов изказа най-искрена благодарност към служителите на ОУПБЗН и на ОДМВР, които всеотдайно и безрезервно участваха в дейностите по предотвратяване на последиците от ураганната буря, връхлетяла Габровски регион в средата на март т.г., като заяви, че показаното високо ниво на координация между службите може да бъде пример за ефективността на работата в екип.

Г-н Минков пожела сили и кураж за преодоляване на неизбежните трудности в ежедневната дейност на полицейските звена, като изрази задоволство от цялостната работа на ОДМВР-Габрово през миналата година.

Резултатите за 2012 г. дават основание за заслужено самочувствие в бъдещата Ви работа и трябва да бъдат стимул за постигането на още по-високи цели, заяви г-жа Желева, която отбеляза, че добрите постижения се дължат и на доброто сътрудничество между органите на полицията и на прокуратурата.

За усилията на полицейските служители, довели до високите резултати, благодари и директорът на ОДМВР комисар Денислав Донков. Той пожела на целия състав здраве и удовлетворение от нелеката и високо отговорна работата.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двудневен детски мотокрос лагер този уикенд на Ябълка

За втора поредна година в Габрово ще се проведе двудневен детски мотокрос лагер. Той се организира от M6 YAMAHA RACING TEAM, които канят всички любители на спорта да наблюдават тренировките този уикенд на мотополигон Ябълка.

Тридесет са записаните участници в мотокрос лагера, като най-малкият е едва на 4 години. Най-възрастният е на 51 години и е част от Клас Оупън – любители, които искат да получат професионални напътствия.

Целта на мероприятието е децата, които имат амбициите да се развиват в този спорт, да получат полезни знания за тяхното израстване като професионални спортисти. В неделя, след 11 часа, участниците ще могат да приложат наученото и в състезание.

снимка: Община Габрово

Програма: Събота, 17 август
11:00-11:20 свободна тренировка MX65 и MX85
11:30-11:50 свободна тренировка MX2
12:30-13:00 тренировка по елементи MX65 и MX85
13:10-13:40 тренировка по елементи MX2
15:00-15:30 тренировка по елементи MX65 и MX85
15:40-16:10 тренировка по елементи MX2

Неделя, 18 август
9:00-9:15 свободна тренировка MX65 и MX85
9:25-9:45 свободна тренировка MX2
11:00 1-ви манш MX65 и MX85 20 мин+2 об
11:30 1-ви манш MX2 15 мин + 2 об
13:00 2-ри манш MX65 и MX85 20+ 2 об 13:30 2 манш MX2 15+ 2 об

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габровци дариха 1 700 лева за кампания „С усмивка на училище“

На големия християнски празник „Успение на Света Богородица“ за пета поредна година доброволци на Български младежки Червен кръст – Габрово организираха благотворителна кампания „С усмивка на училище“ за подпомагане на деца за първия учебен ден.

снимка: БЧК – Габрово

Пред два от православните храмове в Габрово, благодарение на щедростта на жителите и гостите на града бяха събрани 1700 лева.

снимка: БЧК – Габрово

Със средствата ще бъдат закупени ваучери за учебни пособия и помагала на стойност 50 лв. за 34 деца, потребители на услугите на Дневен център за деца и младежи с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Динозавърско шоу за децата в Габрово

Първото по рода си Динозавърско шоу за деца пристига на 25 август в Габрово. То ще се проведе следващата неделя от 10.00 ч., 12.00 ч. и 14.00 ч. в голямата конферентна зала на хотела, намиращ се на бул. „Трети март“ и представлява един нов фестивал на науката за деца – Палеонтоложко шоу!

Записването става предварително на телефон: 0885869029. В рамките на 60 минути децата ще преживеят нещо ново и вълнуващо! Програмата се провежда в групи по 25 деца.

Щура лаборатория и новият член на екипа, току що излюпилият се Тиранозавър, ще зарадват всички любознателни дечица!

Всички участници ще имат възможността да проследят историята на Юрския период чрез специално подбрани експерименти. С помощта на опитни инструктори децата ще сглобят скелет на динозавър.

Динозавърско шоу за деца пристига в Габрово на 25 август

Ще хапнат любимата храна на Тиранозавъра – Захарен памук. Рекс ще „нахлуе” сред децата, ще танцува, ще ръмжи, ще надава вой и със сигурност ще впечатли малките любопитковци.

Всяко дете ще получи научен подарък – юрски червеи, които може да си вземе вкъщи.

Таксата за участие е 15 лева. След уникалния урок можете да закупите научни епруветки за домашни експерименти.

За всяко дете, влизащо на шоуто се заплаща такса. Всяко дете може да бъде придружено от не повече от един възрастен. Всеки допълнителен възрастен заплаща такса, споделят организаторите на събитието.

Препоръчителна възраст на участниците е 4 – 12 години. Деца под 3 години не се допускат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица