Двойници по улиците на Габрово в тазгодишния карнавал

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Атракции, изненади, смях и много настроение ще има през месец май в столицата на хумора и сатирата Габрово, където хуморът е начин на мислене и местна индустрия. Тази година хубавите неща ще са умножени по две , тъй като темата на карнавала е „Двойници“, а събитието ще е част от изпълнението на проект „Габрово – индустрия за нова градска култура“, с финансовата подкрепа на Оперативна програма Регионално развитие 2007 – 2013 г. Един проект, чиито резултати се измерват с усещания. В карнавалната седмица по габровските улици ще се разминават знаменитости  – двойници и оригинали, особено на 18 май, когато е карнавалното шествие под надслов „Шоуто трябва да продължи“.

Всяка година през месец май градът се превръща в открита сцена, на която се разиграват комични сюжети със световни и родни знаменитости – артисти, политици, спортисти, любими и не толкова любими лица. Всеки има възможност да участва в уличния театър, да създаде свой сюжет, в който да е главен герой, да покаже онези скрити страни от себе си, които никой не подозира, или пък да се осмели да бъде това, което цял живот е искал… Тази година темата на карнавала –„Двойници” е особено благодатна за изяви, а между дубликатите на популярни имена се очакват и оригинали.

Подгряването за Карнавала започва месец по-рано, когато работилниците по визуални и сценични изкуства, създадени по проекта организират празници по габровските квартали, с които предизвестяват идването на голямото събитие. В карнавалната седмица хумористичното изкуство просто ще блика в Габрово с поредица от концерти, театрални постановки, изложби, пърформанси. Кулминацията естествено е самото карнавално шествие , което прелива в празника на площада със специални изненади на голямата сцена, които за сега организаторите запазват в тайна.

Онова, което отличава габровския карнавал е истината зад маската, вицът, самоиронията, която габровци умеят да превръщат в изкуство. Карнавалът в Габрово е гарниран обилно с онова типично габровско чувство за хумор, което те кара да се смееш и да се замисляш едновременно, а смехът често е през сълзи и до сълзи.

Едно е сигурно, през май край Янтра ще има много смях, маски, гримове, танци … и двойници. Защото шоуто трябва да продължи!

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар