Свържи се с нас

Новини

В Севлиево отделят 113 хил. лв. за организация на движението

Published

on

снимка: Община Севлиево

снимка: Община Севлиево

Община Севлиево предвижда 113 хил. лева през 2013 год. за изпълнение на мерките по Генералния план за организация на движението (ГПОД). Новината съобщи днес кметът д-р Иван Иванов на редовния си брифинг. Той поясни, че планът за организация на движението е за срок на изпълнение 5 години и може да бъде променян.

Според Генералния план за организация на движението се предвижда въвеждането на еднопосочно движение по улиците: ”Ген. Скобелев” от ул.”Ген. Никола Генев” до ул.”Д-р Иван Филипов”; ул.”Хаджи Стоян” от ул.”Стефан Пешев” към ул. ”Иван Преснаков”, ул. ”Христо Филев” от ул. ”Георги Бенковски” до ул.”Стефан Пешев”; ул.”Отец Паисий” от ул.”Дунав до ул. ”П. Р. Славейков”.

Реконструирано ще бъде кръстовището на  ул. ”Марин Попов” и ул. ”Никола Петков”, а кръстовището на ул. ”Росица” до кръстовището с ул. ”Мара Гидик” следва да бъде разширено.

Промяна на трасето за движение на тежкотоварните автомобили ще има по ул. ”Велика и Георги Ченчевеви” от ул. ”Росица” до ул. ”Верешчагин”. За решаването на  проблема с тежкотоварното и транзитно  движение в посока изток – запад е наложително проектирането и изграждането нова връзка по ул.”Велика и Георги Ченчеви”, от ул. ”Росица” до ул. ”Верешчагин”.

В генералния план е заложено още изграждането на кръгови кръстовища на улиците ”Стефан Пешев” и ул. ”Велика и Георги Ченчеви”; ул. ”Стефан Пешев” / ул. ”Ген. Никола Генев”/ул.”Княз Александър Батемберг.

Актуализирани са местата за поставяне на изкуствени неравности. Към момента по уличната мрежа на Севлиево са изградени 18 броя изкуствени неравности. По отношение височината и ширината всички те не отговарят на изискванията на новата наредба, според която трябва да бъдат 4 м. широки, а височината им да не надвишава 7 см. Освен подмяната на съществуващите, нови изкуствени неравности са заложени да бъдат изградени на ул.”Св. Св. Кирил и Методий” – две преди пешеходните пътеки в близост до учебните заведения, на ул. ”Васил Левски” – в близост до учебното заведение, на ул. ”Ненко Илиев” – преди пешеходната пътека до учебното заведение, както и на ул. ”Росица” – преди кръстовището с ул. „П. Р. Славейков”.

 Върху самите неравности ще бъдат начертани пешеходни пътеки, което значително ще улесни пресичането на пешеходците.

Пешеходен светофар „по заявка” ще бъде монтиран на ул. ”Никола Петков”, в близост до кръстовище с ул. ”Странджа”. Сигнализиране на пешеходните пресичания със жълта мигаща светлина „преминаващ пешеходец”.

Монтиране на нови жълти мигащи светлини „Преминаващ пешеходец на следните места: на двете пешеходни пътеки по ул. ”Никола Петков”, на пешеходната пътека до спортната зала и до болницата по ул. ”Стефан Пешев” и срещу магазина германска верига за бързооборотни стоки на ул. „Стара планина”. Светофарна уредба ще бъде монтирана и на кръстовището на ул. ”Васил Левски”/ул.”Стефан Пешев”.

По плана за движение са заложени още реконструкция и промяна в регулирането на кръстовището на ул. ”Стара планина”/ул.”Росица”/ ул.”Дунав”. Реконструкция на част от ул. ”Дедерица”, реконструкция на кръстовище ул.”Ген.Никола Генев”/ ул.”Опълченска”.

В ГПОД са предвидени промяна местоположението на кооперативния пазар, въвеждане на синя зона със заплащане на престоя и паркирането, както и осигуряването на по-голям брой паркоместата за хора с увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

Ученици от Детското полицейско управление посетиха Академията на МВР

Published

on

В учебното заведение, където се подготвят полицейските служители, учениците от 3а клас на ОУ „Стефан Пешев“ – Севлиево имаха възможността да разгледат кабинетите по стрелкова подготовка и противодействие на тероризма.

Преподавателят Александър Даскалов – старши преподавател от катедра „Специална полицейска тактика“ показа различни видове оръжия и предпазни средства, които се използват от служителите на МВР и макети на различни видове взривни устройства и способите за тяхното обезвреждане.

Децата посетиха също учебната съдебна зала. Там главен асистент в катедра „Оперативно- издирвателна дейност“ Ирина Кръстева ги запозна с ролята и задълженията на участниците в съдебния процес.

За финал малките ученици посетиха експозициите, които се намират в Академията, както и музея, обособен там.

Всяко дете имаше възможността да се запознае с обстановката и атмосферата създадена в Академия на МВР – София, в която се обучава голяма част от състава на МВР.

Зареди още

Новини

Ивелин Михайлов и полк. Николай Марков с отворена среща в Габрово

Published

on

Предприемачът Ивелин Михайлов и експертът по национална сигурност полк. Николай Марков ще проведат отворена среща, под надслов „За бъдещето на България“ в Габрово. Събитието ще се проведе в петък, 26 април, от 19.00 часа в конферентната зала на хотела, находящ се на бул.“Трети март“.

На срещата двамата ще говорят за проблемите в България като геополитическото положение на страната, ограбването на ресурсите ѝ от страна на наднационалния капитал и лобизма в националната политика и ще споделят своите решения.

Те ще представят и визията си за бъдещето на страната ни и конкретните стъпки, които ще предприемат. Подобни отворени срещи под този наслов вече се проведоха в Бургас, Варна , Видин , Добрич, Сливен, Русе и Стара Загора и други, и преминаха при засилен интерес от страна на жителите на градовете.

Записите от тях може да гледате в YouTube канала на „Свободен глас“.

Зареди още

Новини

ОУ „Неофит Рилски“ стана шампион на футболния турнир „Малки лъвчета“

Published

on

На открития терен в спортен комплекс „Христо Ботев“ се проведе традиционният турнир по мини футбол „Малки лъвчета“, за деца от 1-ви до 4-ти клас на габровските училища. В рамките на три дни се играха футболни двубои разделени в две предварителни групи.

Много оспорвано и с голямо желание за победа се състояха финалните срещи за III и IV място между отборите на ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и СУ „Райчо Каролев“, завършил при резултат 2:1 и за I – II място между отборите на НУ „Неофит Рилски“ и ОУ „Ран Босилек“ завършил с резултат 3:1. Титлата шампион и първо място в турнира бе отредено на отбора от ОУ „Неофит Рилски“.

Второ място заеха футболните надежди от ОУ „Ран Босилек“, на трето са ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ и четвъртото място остана за малките футболисти от СУ „Райчо Каролев“.

Участниците бяха наградени с медали и купи за отборите от заместник-кмета Невена Минева и с пожелание за още повече победи и успехи.

Както във всеки футболен турнир, така и в „Малки лъвчета“ бяха раздадени и индивидуални награди. Грамота за „Най-добър защитник“ получи Велислав Петров. Голмайстор на турнира стана Атанас Атанасов, а „Най-добър вратар“ – Николай Донев. С грамота за „Полезен играч“ бе отличен Деян Стоев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица