Свържи се с нас

Новини

Стоичков изправи на крака зала „Орловец“

Published

on

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

„Специални благодарности на кмета Таня Христова и Община Габрово, на Росица Бакърджиева и екипа на спортна зала „Орловец“ за поканата да представя филма си тук, и за възможността да изпитам тези приятни емоции“, това сподели звездата на българския футбол Христо Стоичков, след шоуто в зала „Орловец“ в понеделник вечерта, информират от sport-gabrovo.com. Повече от 1500 зрители дойдоха да гледат биографичния филм за футболната легенда и това е най-многобройната публика събирала се за едно излъчване от пускането на лентата по кината в България до момента, съобщиха създателите и Борислав Колев (сценарист и режисьор) и Лора Ченакова (изпълнителен продуцент).

90 минутният филм показа най-титулувания български футболист в друга светлина, различаваща се драстично от неговия клиширан медиен образ, и донесе много послания за малките бъдещи футболисти, и спортисти. В лентата са проследени най-важните моменти в живота и уникалната професионална кариера на Камата: детството в Пловдив, първите стъпки във футбола и събитията, формиращи характера му; израстването му като водещ футболист с екипа на ЦСКА; невероятните години в „Барселона”, където се превръща в мегазвезда и идол на милиони фенове; фундаменталната му роля в националния отбор на България, където е абсолютният лидер и вдъхновител на чудото от световното първенство в Америка през 1994 година, довело до „пиянството на един народ”…

По време на прожекцията Стоичков получи много овации, а след края на филма публиката се изправи на крака пред легендата на българския футбол. „Направи ми впечатление, че залата беше почти пълна, а не се чу дори едно звънене на телефон. Хората реагираха на това, което се случва във филма и това показа огромното им уважение към тези, които в продължение на три години го правиха. Искрено благодаря за компетентното и топло отношение на габровската публика. Тя беше прекрасна“, сподели Камата.

Носителят на Златната топка показа на габровци, че все още не е загубил добрите си футболни умения и записа пълни 30 минути (2 х 15) в демонстративен мач, в който негов отбор срещна сборен състав от най-добрите играчи участници в XXI-я турнир по минифутбол за купата на Община Габрово. Срещата завърши при резултат … вижте цялата информация оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица