Свържи се с нас

Икономика

Изграждат завод на „ЛАЗ“ за автобуси и тролейбуси в Габрово

Изграждат завод за автобуси и тролейбуси на „ЛАЗ“ в областния център

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Лвовски автобусни заводи (ЛАЗ), Украйна ще инвестират в Габрово, като конкретната инвестиция е изграждане на завод за произвеждане на автобуси и трелейбуси, покриващи всички европейски норми и стандарти. Новината съобщиха днес на състоялото се в Ритуалната зала на Община Габрово официално представяне на продуктовата гама на автобусните заводи и в присъствието на извънредния и пълномощен посланик на Украйна в България Н.Пр. Микола Балтажи. На представянето присъстваха още Владислав Спектор – директор – маркетинг в заводите на „ЛАЗ“, Генадий Лопаткин – директор – продажби, Мария Манолова – управител на фирмата официален представител на „ЛАЗ“ за България, областният управител Мариян Костадинов и зам.-кмета на община Габрово Климент Кунев.

Обсъждани са били няколко възможни площадки за изграждането на завода и към момента е избрана такава, която представлява съществуващи халета и към първоначалния момент няма да има нова строителство. Произведените транспортни средства ще носят българско име и ще се отличават с надпис „Произведено в България“. Производственият капацитет в Габрово ще позволява годишно да бъдат произвеждани между 500 и 800 автобуси и тролейбуси.

снимка: Община Габрово

снимка: Община Габрово

„В Габрово имаме всички условия, за да излязат от тук съвсем скоро и първите произведени в Габрово автобуси и тролейбуси. Имаме традиции в машиностроенето, добре подготвени технически кадри, средно и висше технически училища. Тези условия всъщност в своята съвкупност определят онези предпоставки, които смятаме, че ще доведат до успех. Преди месец и половина на посещение в Габров беше президентът на „Лвовски автобусни заводи“ Игор Чуркин. В официална среща между него и кмета на Габрово Таня Христова беше постигнато споразумение за инвестиция от страна на заводи „ЛАЗ“ в нашия град и за стартиране съвсем скоро на ново производство. Сигурен съм, че това, което предстои в бъдеще е добро за града ни, за България, за Украйна, за отношенията между двете страни и за „ЛАЗ“. Искрено се надявам до лятото на 2013 година от габровския завод да излезе и първото произведено превозно средство“, заяви зам.-кметът Климент Кунев.

„Габрово разполага с всички необходими ресурси – в това число образователни, човешки, които имаме намеренията да използваме занапред. „ЛАЗ“ предлага голямо продуктово разнообразие по отношение на превозните средства. Освен публичните транспортни средства ние произвеждаме и туристически автобуси – ВИП класа. И точно това възнамеряваме да правим в България. Ще подходим към този пазар доста агресивно“, каза Владислав Спектор – директор – маркетинг в заводите.

Климент Кунев пое ангажимент от името на Община Габрово да организира и проведе диалог с ръководствата на Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ и Техническия университет – Габрово, още от следващата учебна година да има специалности, които да бъдат в ползва на производството на автобусите. „Мисля, че няма по-добро от това. В крайна сметка всички искаме реализация за нашите деца и те да се реализират в Габрово. Ще работим активно за създаване на специалности, които да са в полза на производителя „ЛАЗ“ в нашите учебни заведения“, категоричен бе Кунев.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица