Новини, Спорт|16.11.2012 9:30

„КВК Габрово“ погледна към 1/16 финалите след победа в Чехия

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Мъжкият отбор на „КВК Габрово“ даде сериозна заявка за класиране на шестнадесетинафиналите на европейския клубен турнир за Купата на претендентите. Избраниците на старши-треньора Любомир Герасимов записаха звучна победа  като гост чешкия „Волейбал Бърно“ (Бърно) с 3:1, в отделните части (25:23, 25:23, 26:28, 27:25) в първия мач между двата отбора от преките елиминации.

Сблъсъкът, зала “Местска зала Водова” в Бърно предложи доста равностойна игра, като и в четирите части „Волейбал Бърно“ дръпваха напред в резултата. Габровци обаче  показаха повече мощ в атака от своя съперник и с по-добро посрещане, и отлична блокадата взеха своето. „КВК Габрово“ добавиха спокойствие на духа и концентрация в решителните моменти от срещата, а непробиваемата блокада даде необходимата сигурност в защита, с което съвсем заслужено си тръгнаха с победата от чешка земя.

Предвид доста изравнените сили мачът – реванш следващата сряда в спортна зала „Орловец“ обещава да бъде много интересен и със сигурност ще предложи емоции на габровската публика. При успех, независимо с какъв резултат, „КВК“ ще се класират за 1/16 финалите, а при победа за чехите ще се играе „златен гейм“ до 15 точки и победителят в него продължава напред.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар