Свържи се с нас

Новини

За водата и прозрачността, попитаха от „ДНЕС“ – Габрово

Published

on

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Архив © Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Областният координатор на Гражданско движение “ДНЕС” Анатолий Антов разпространи в местните медии отворено писмо, адресирано до управителя на „ВиК“ – Габрово инж. Владимир Василев, с копие до кмета на Община Габрово Таня Христова, с което показва несъгласието на габровци от поредната  играта с нервите и търпението на хората от страна местното ВиК дружество. Писмото поставя няколко въпроса, на които очакват да бъде даден отговор.

В него пише:


През изминалата седмица  приемната на ГД „ДНЕС” на пл.”Първи май” №1в, беше посетена от възмутени граждани с искания да изразим тяхното несъгласие от поредната спекулация и играта с нервите и търпението на хората на местното ВиК дружество в нашия град.  За какво става дума?

От 1.11.2012г. водата в град Габрово поскъпна с 0,14 лв. Защо? Цената на същата в нашия град е една от най-високите в сравнение с останалите областни градове. В този балкански град с гравитачно водоснабдяване, цената е по-висока от Добруджа, където се вади на повърхността посредством помпи. Обяснението, че от 2008г. същата не е променяна и това се налага звучи смехотворно. Повишената цена уважаеми съграждани, означава и по-високо качество! Имаме ли го?

 От тук произтича и другия въпрос:  Защо в град Габрово цената е толкова висока и толкова много от нея се губи по тръбопроводите и буди съмнения в гражданите за корупция? Според хората посетили приемната ни има една причина, която вероятно повечето габровци са забравили. Изтеглен кредит от общината преди време за несъстоял се воден цикъл!  По повод на това ние  питаме:

  1. Къде изчезнаха тези пари?
  2. Кой трябваше да извърши този ремонт?
  3. Кой беше гарант на този проект?
  4. Коя е причината отчетените загуби на вода да са 61.62 %?

И тъй като банките не губят нищо, явно се налага да плащаме ние, гражданите. Вместо да си поеме отговорността и да обясни на хората вярната причина за повишаване цената на водата, местното ВиК дружество прехвърля всичко на гърба на населението.

Ако това увеличение е свързано с новия воден цикъл, следва да бъде обяснено на хората защо това се случва, след като многократно беше твърдено пред КС на ГД „ДНЕС” – Габрово и в пресата от страна на общината, че такова няма да има.

Това прозрачност ли се нарича?  Законът дава право на общините в 14 дневен срок да обжалват решението на ДКЕВР. Ако общинската администрация помни какво е отстоявала преди време, то ние като гражданско движение я призоваваме да направи това, в което обаче искрено се съмняваме, че ще стане! Срокът безвъзвратно изтича.

Става ясно, че и този път ще пием една студена вода, без прозрачност…“, се казва още в писмото.

Следете ни и във Фейсбук на:
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица