Новини, Политика|26.09.2012 11:30

Левицата призовава областния да се произнесе по казуса ОПТ

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Омръзна ми вече да гледам как се пращат хора за управители на Общински пътнически транспорт, които си правят  експерименти с най-голямата общинска фирма в Габрово и да не желаят да чуят мнението на хора, които имат малко по-голям опит от тях. Това, което се случи по време на последната сесията беше една изключително грозна и недостойна за Общинския съвет в Габрово картина, която вероятно ще има продължение. Това каза на пресконференция вчера областният председател на местните социалисти Николай Григоров.

Според групата на БСП в местния парламент, приетото решение за продажбата на част от първия, втори и трети етажи от административната сграда на ул.„Стефан Караджа” – 2, собственост на общинското дружество е незаконосъобразно и областният управител Мариян Костадинов трябва да се произнесе по казуса. Лидерът на левицата увери, че темата с ОПТ ще има продължение, тъй като тя ще бъде внимателно следена през следващите месеци, с оглед на това, че дружеството е в критично състояние.

„Догодина, точно преди изборите можем да се окажем без градски транспорт или общинската фирма просто да я няма и на нейно място да дойдат други, които да извършват тази услуга. Решения за бъдещето на тази фирма, a и по други важни за града въпроси,  се вземат на тъмно, което  в никакъв случай няма да доведе до добро. Видно е, че това ръководство на фирмата не е в състояние да се справи с проблемите, но е редно и г-жа Христова като кмет на общината да помисли добре каква отговорност ще поеме, ако нещата стигнат до фатален край, тъй като тя самата каза, че поема пълна отговорност за работата на новия управител и застава твърдо зад него“, каза още Николай Григоров.

Той коментира и проведения Ден на диалога между местната и законодателната власт, като сподели, че никои не коментирал задълбочено проблемите с местните финанси, в частта им за такса смет. „Конкретните проблеми на общините бяха поставени в диалогичен и консенсусен порядък, от което запомних, че в това Народно събрание, местните данъци и самоуправлението на общините няма да бъдат гледани, тъй като  наближават избори и никой няма да се занимава. Това е цитат на народния представител Цветомир Михов, който се изрази, че НС е последната брънка във веригата на законодателните решения“, допълни Григоров.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Напиши коментар