Свържи се с нас

Новини

Левицата призовава областния да се произнесе по казуса ОПТ

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Омръзна ми вече да гледам как се пращат хора за управители на Общински пътнически транспорт, които си правят  експерименти с най-голямата общинска фирма в Габрово и да не желаят да чуят мнението на хора, които имат малко по-голям опит от тях. Това, което се случи по време на последната сесията беше една изключително грозна и недостойна за Общинския съвет в Габрово картина, която вероятно ще има продължение. Това каза на пресконференция вчера областният председател на местните социалисти Николай Григоров.

Според групата на БСП в местния парламент, приетото решение за продажбата на част от първия, втори и трети етажи от административната сграда на ул.„Стефан Караджа” – 2, собственост на общинското дружество е незаконосъобразно и областният управител Мариян Костадинов трябва да се произнесе по казуса. Лидерът на левицата увери, че темата с ОПТ ще има продължение, тъй като тя ще бъде внимателно следена през следващите месеци, с оглед на това, че дружеството е в критично състояние.

„Догодина, точно преди изборите можем да се окажем без градски транспорт или общинската фирма просто да я няма и на нейно място да дойдат други, които да извършват тази услуга. Решения за бъдещето на тази фирма, a и по други важни за града въпроси,  се вземат на тъмно, което  в никакъв случай няма да доведе до добро. Видно е, че това ръководство на фирмата не е в състояние да се справи с проблемите, но е редно и г-жа Христова като кмет на общината да помисли добре каква отговорност ще поеме, ако нещата стигнат до фатален край, тъй като тя самата каза, че поема пълна отговорност за работата на новия управител и застава твърдо зад него“, каза още Николай Григоров.

Той коментира и проведения Ден на диалога между местната и законодателната власт, като сподели, че никои не коментирал задълбочено проблемите с местните финанси, в частта им за такса смет. „Конкретните проблеми на общините бяха поставени в диалогичен и консенсусен порядък, от което запомних, че в това Народно събрание, местните данъци и самоуправлението на общините няма да бъдат гледани, тъй като  наближават избори и никой няма да се занимава. Това е цитат на народния представител Цветомир Михов, който се изрази, че НС е последната брънка във веригата на законодателните решения“, допълни Григоров.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица