Свържи се с нас

Новини

Историческа титла за младшата на ръгби клуб „Янтра“

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Ръгби клуб „Янтра“ е първият шампион на България по Ръгби-7 при юношите младша възраст, информира sport-gabrovo.com. Велислав Асенов, Стефан Йосифов, Илия Димитров, Стелиян Митев, Андреян Александров, Радослав Хубанов, Димитър Мадемов, Стефан Стоянов и Румен Минчев записаха имената си в българската ръгби история, като спечелиха златните отличия от първото първенство за „седмици“ в тази възрастова група, което се проведе на стадион „Христо Смирненски“.

Пет отбора спориха за отличията. По програма участващите състави трябваше да бъдат осем, но тимовете на „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Балкански котки“ (Берковица) и „Левски“ (София) не пристигнаха за надпреварата в Габрово. Така финалната фаза на първенството се проведе по системата „всеки срещу всеки“.

Отборът на „Янтра“ събра пълен актив от точки, след четири категорични победи. Габровските момчета имаха известни затруднения само в двубоя с „Локомотив“, в който „железничарите“ поведоха с 0:12 през първата част. Това обаче само раздразни домакините и през втората част те изнесоха лекция на столичани. Пет поредни есета и един успешно реализиран допълнителен удар обърнаха резултат до крайното 27:12. В другите три мача младите ръгбисти на „Янтра“ бяха безапелационни – 26:0 срещу „Орлите“ (Свиленград), 55:0 срещу „Варна“ и 45:0 срещу „Ботев“ (Бургас).

Велислав Асенов, Илия Димитров и Стефан Йосифов бяха най-резултатните играчи на „Янтра“ в турнира. Последният, като капитан на състава, получи и шампионската титла, поднесена му от президента на РК“Янтра“ Веселин Пешев.

Сребърните отличия взеха състезателите на „Локомотив“, а бронзовите станаха притежание на „Орлите“ от Свиленград. На четвърто и пето място завършиха отборите на „Ботев“ (Бургас) и „Варна“.

„Много се радвам, че нашият град беше домакин на първото първенство по Ръгби-7 в тази възраст, а още по-радостен съм от факта, че отборът ни спечели титлата по един безспорен начин. Малка съпротива ни оказаха само „железничарите“, които даже ни поведоха, но момчета ни показаха през втората част кой е по-добрият отбор на терена и си осигуриха златните медали“, сподели щастливият треньор на „Янтра“ Георги Петков.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица