Новини, Спорт|24.09.2012 9:20

Историческа титла за младшата на ръгби клуб „Янтра“

снимка: sport-gabrovo.com

снимка: sport-gabrovo.com

Ръгби клуб „Янтра“ е първият шампион на България по Ръгби-7 при юношите младша възраст, информира sport-gabrovo.com. Велислав Асенов, Стефан Йосифов, Илия Димитров, Стелиян Митев, Андреян Александров, Радослав Хубанов, Димитър Мадемов, Стефан Стоянов и Румен Минчев записаха имената си в българската ръгби история, като спечелиха златните отличия от първото първенство за „седмици“ в тази възрастова група, което се проведе на стадион „Христо Смирненски“.

Пет отбора спориха за отличията. По програма участващите състави трябваше да бъдат осем, но тимовете на „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Балкански котки“ (Берковица) и „Левски“ (София) не пристигнаха за надпреварата в Габрово. Така финалната фаза на първенството се проведе по системата „всеки срещу всеки“.

Отборът на „Янтра“ събра пълен актив от точки, след четири категорични победи. Габровските момчета имаха известни затруднения само в двубоя с „Локомотив“, в който „железничарите“ поведоха с 0:12 през първата част. Това обаче само раздразни домакините и през втората част те изнесоха лекция на столичани. Пет поредни есета и един успешно реализиран допълнителен удар обърнаха резултат до крайното 27:12. В другите три мача младите ръгбисти на „Янтра“ бяха безапелационни – 26:0 срещу „Орлите“ (Свиленград), 55:0 срещу „Варна“ и 45:0 срещу „Ботев“ (Бургас).

Велислав Асенов, Илия Димитров и Стефан Йосифов бяха най-резултатните играчи на „Янтра“ в турнира. Последният, като капитан на състава, получи и шампионската титла, поднесена му от президента на РК“Янтра“ Веселин Пешев.

Сребърните отличия взеха състезателите на „Локомотив“, а бронзовите станаха притежание на „Орлите“ от Свиленград. На четвърто и пето място завършиха отборите на „Ботев“ (Бургас) и „Варна“.

„Много се радвам, че нашият град беше домакин на първото първенство по Ръгби-7 в тази възраст, а още по-радостен съм от факта, че отборът ни спечели титлата по един безспорен начин. Малка съпротива ни оказаха само „железничарите“, които даже ни поведоха, но момчета ни показаха през втората част кой е по-добрият отбор на терена и си осигуриха златните медали“, сподели щастливият треньор на „Янтра“ Георги Петков.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар