Новини, Спорт|21.09.2012 14:50

Ръгби 7 – приоритет пред габровския ръгби клуб

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

За първи път ръгбито, съставено от по седем играчи, ще се играе като олимпийски спорт по време на игрите през 2016 година в Бразилия и това дава основание на габровския ръгби клуб „Янтра“ да наблягат сериозно на подготовката и тренировките при подрастващите си гарнитури. Целта на новото ръководство на Българската федерация по ръгби, а и на ръководство на РК „Янтра“ е да следва линията на развитие на детско – юношеския спорт с перспектива 2016/2020 година да има силен представителен мъжки състав. Това сподели специално пред „Габрово Нюз“ президентът на „Янтра“ Веселин Пешев.

„Юношите младша възраст сега са на 15-16-годишна възраст и докато дойде време за олимпиадата ще бъдат с 4 години по-големи. Това ни дава възможност да работим здраво, да се подготвяме на ниво, за да постигнем едни добри резултати. Ако не можем на първата олимпиада, тази в Бразилия, то поне за втората през 2020 год. искаме да имаме мъжки отбор, който да спечели европейска квота за участие. Ние няма да изоставим и „Ръгби 15″, но тъй като дисциплината с по седем състезатели е олимпийска, акцентът е  върху тях“, каза още президентът на клуба.

Той коментира и поставените цели пред габровския отбор през новия сезон, като заяви, че децата, юношите младша и старша възраст ще се гонят шампионски титли и всяко друго класиране би се приело за  провал. При мъжете амбицията е класиране във финалната четворка.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Етикети: , , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

Напиши коментар