Свържи се с нас

Икономика

Представиха новите възможности пред местния бизнес

Published

on

снимка: Областен информационен център - Габрово

снимка: Областен информационен център – Габрово

Представители на бизнеса в областта присъстваха на среща-дискусия по Оперативна програма „Конкурентоспособност“, организирана в петък от Областен информационен център – Габрово.

На дискусията беше обяснен напредъкът на програмата, както и новите процедури и възможности по нея. Освен презентации, в залата бяха представени и добри практики на фирми от Габровска област, които успешно са изпълнили проектите си, финансирани със средства от Европейския съюз и по-конкретно от ОП „Конкурентоспособност“.

снимка: Областен информационен център – Габрово

Министър Томислав Дончев и ръководителят на Управляващия орган в Министерството на икономиката енергетиката и туризма, разясниха пред присъстващите новите политики за следващия програмен период 2014-2020 г. като иновации, научни изследвания, високи технологии и зелена икономика.

Зададени бяха множество въпроси във връзка с условията, допустимостта и начина на кандидатване по новооткритата и облекчена схема по ОП „Конкурентоспособност“- „Енергийна ефективност и зелена икономика“. Безвъзмездната финансова помощ по схемата е в размер на 293 374 500 лева, а чрез списък с допустимо оборудване е улеснен изборът на подизпълнители – по три оферти. Другата разлика с досегашните процедури е, че проверките на място ще се сведат до една, след която ще бъде осъществявано и плащането по направените разходи. Кирил Гератлиев увери присъстващите, че ако тази схема, която предоставя възможност за закупуване на оборудване за достигане на енергийна ефективност както за производствените, така и за непроизводствените разходи, се приеме добре и има интерес от страна на бизнеса, то тя ще продължи да съществува и в следващия програмен период.

Към министър Томислав Дончев и ръководителя на УО на ОП „Конкурентоспособност“ Кирил Гератлиев бяха отправени и някои предложения за по-доброто функциониране на програмата, като например: да бъдат обвързани схемите за наука и образование със схемите, насочени към бизнеса. По този начин ще се направи тясната връзка между фирмите и учебните заведения, ще има възможност за обмен, обучение и предоставяне на нови възможности за младите хора от една страна, а от друга – подготвени кадри за фирмите.

Допълнителна информация за възможностите по оперативните програми е достъпна и в Областен информационен център – Габрово, който е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица