Свържи се с нас

Новини

Антимафиоти удариха разпространители на детско порно

Засечени са IP адреси и от Габрово

Published

on

снимка: inews.bg

Деветима мъже са задържани при международна операция срещу разпространяването на видеоматериали със сексуално насилие над деца, информират от Министерството на Вътрешните работи. Четиринадесет от засечените IP адреси са в България. При претърсването в градовете Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Сливен и София са иззети компютри, флашпамети, дискове и над 100 гигабайта сцени на детско порно.

Служители на ГДБОП проведоха операция за неутрализиране на мрежа от разпространители на видеофайлове с кадри на сексуално насилие с деца. Действията са част от международна акция срещу разпространението в интернет на видеоматериали, в които деца от 2 до 11 години участват в порнографски сцени.

Сигналът е подаден от Интерпол – Баден-Вюртемберг. Според информацията, в децентрализирана система са били установени и засечени IP адреси от адресното пространство на общо 95 държави от цял свят, в това число и  от България. През тях във виртуалното пространство са споделяни и разпространявани порнографски видеофайлове със сексуално насилие и извращения с малки деца, на видима възраст от 2 до 11 години.

Антимафиотите от сектор „Компютърни престъпления, интелектуална собственост и хазарт” и колегите им от регионалните структури на ГДБОП в Бургас, Варна, Габрово, Добрич, Пловдив, Плевен, Русе, Стара Загора, Сливен и София извършили обиски, претърсвания и изземвания на 14  адреса в страната.

Образувани са 11 досъдебни производства. При операцията са иззети 14 компютърни конфигурации, лаптоп; 19 външни харддиска, 4 флаш- памети, 2 рутера, 562 оптични носителя. При първоначалния оглед на иззетите  компютри са открити над 100 гигабайта  детска порнография.

С полицейска мярка „задържане под стража” за 24 часа са деветима мъже на възраст от 25 до 45 години.
На задържаните предстои да бъдат повдигнати обвинения за разпространение на порнографски материали в Интернет, за създаването на които са използвани деца – престъпление по чл.159, ал.4 от НК, за което е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Новини

ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се класира на финалите по футбол на страната

Published

on

Отборът на Професионална техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ – Габрово, 11-12 клас, се класира на финалите на Националните ученически игри, след като стана зонален първенец на областите Габрово, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Враца, Видин и Монтана.

Там ще се изправи в спор за Купата на страната с останалите пет победители областни шампиони. Футболистите от Габрово, водени от треньорския тандем на заместник – директора Христо Минков и преподавателя Надежда Найденова, записаха успех над ПТГЕ „Христо Ботев“ – Монтана.

Двубоят помежду им се изигра днес, 25 април, в Севлиево и приключи при резултат 4:2. На стадион „Раковски“ габровци не оставиха съмнение кой от двата състава заслужава да се бори за Купата на България. Въпреки трудното начало на мача, ПТГ – Габрово навакса изоставане от 0:1 и обърна развоя на срещата до 4:1.

По две попадения за „василиадевци“ във вратата на противника отбелязаха Дориян Николаев и Християн Пенчев, които материализираха отличното представяне на целия отбор. В края на двубоя ПТГЕ „Христо Ботев“ успя да върне едно попадения, но последния съдийски сигнал дойде при този резултат.

Така след победата, зоналният първенец ПТГ „Д-р Никола Василиади“ се включа в битката за Купата на страната, в съревнование с победителите от останалите области в страната. Финалният турнир ще се проведе в началото на месец май в Разград.

Зареди още

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица