Свържи се с нас

Икономика

Увеличава се броят на работещите без трудов договор в Габровско

Published

on

© Copyright — Gabrovo News. All Rights Reserved

Сравнявайки 2012 година и 2011 година до настоящия момент, се е увеличила порочната практика на работа без сключен писмен трудов договор и нерегистриране на трудовия  договор в НАП, сочат данните оповестени от Дирекция „Инспекция по труда” –  Габрово. Към средата на месец февруари 2012 година са констатирани 13 такива случая.

Забелязва се увеличение на броя на делата, които водят работодателите срещу Инспекцията по труда. За месец януари и предварителния график за месец февруари 2012 година служители на дирекцията трябва да влязат в съда над 25 пъти. Най честите искания на работодателите в съда е намаляване на санкцията.

Инспекторите от Дирекция „Инспекция по труда” –  Габрово са извършили 124  проверки през месец януари 2012 година, спрямо 85  проверки за същия период на 2011 година. От извършените 124 броя проверки, 39 проверки са за проверка на дадени предписания, 2 броя за разследване на искания по чл. 327, ал. 2 от КТ, 1  проверка за разследване на искане по чл. 62, ал. 4 от КТ, 11 броя проверки за разследване на искания, 2 броя проверки за разследване на трудова злополука.

През месец януари 2012 година са констатирани общо 602 нарушения, срещу 431 нарушения за същия период на 2011 година. 363 са нарушения на Закона за здравословни и безоспасни условия на труд /ЗБУТ/ за месец януари  тази година, а по Кодекса на труда /КТ/ са 239 .

През януари 2012 година са съставени 39 акта за установяване на административни нарушения /АУАН/, срещу 20  АУАН за същия период на 2011 година. АУАН за месец януари 2012 година се разпределят както следва: по ЗБУТ – 25 броя и по КТ – 14 броя АУАН.

През януари 2012 година са предприети 605 принудителни административни мерки  , срещу 405 броя за същия период на миналата година. Принудителните административни мерки за месец януари 2012 година се разпределят както следва: дадени предписания 596, спрени машини и съоръжения – 5, спрени незаконни нареждания – 2, отстранени работници – 1  и въведен специален режим – 1 .

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица