Свържи се с нас

Новини

Снежната покривка в центъра на Габрово е около 3 см

Published

on

© Copyright 2012 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Времето в община Габрово е облачно, вали много слаб дъжд.  Духа слаб юг-югоизточен вятър със скорост  до 2 м./сек. Височината на снежната покривка  в централната градска част на Габрово е 3-4 см, на прохода „Шипка” и в курортен комплекс „Узана” достига  до 70 см. Влажността на въздуха е  92%.  Регистрираната температура на въздуха в центъра на града от общинската МТО станция към 08,00 часа е 2°С. Проходът Шипка е проходим при зимни условия. Пътната настилка е опесъчена. Температурата на въздуха там е 0 °С. Видимостта е добра. Остава в сила забраната за движение на МПС с обща маса над 10 тона. Пътят за  Узана  е проходим при зимни условия. Вали слаб сняг, видимостта в района е добра. Снежната покривка е около 70 см. Температурата на въздуха  е минус 7 °С. Проходими при зимни условия са участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново. Същите са почистени.

Доставките на хляб и хранителни продукти се изпълняват нормално, по график.  От Общински пътнически транспорт  съобщават, че се покриват градски и междуселищни линии. Топлофикация и ВиК изпълняват нормално своите задължения.

Учениците, подлежащи на задължително обучение и живеещи в населени места, в които няма училища през учебната 2011/ 2012 година са превозени до ОУ Хр. Ботев, СОУ „Р. Каролев” и СОУ „Отец Паисий”и водят нормален учебен процес.

Радиационният фон е 0,020 мр./ч, и е в границите на нормалния, естествен гама фон за община Габрово.

Тук може да видите актуална информация от Планинската спасителна служба за условията за туризъм в Стара планина.

Прогноза:
Днес времето ще бъде предимно облачно и на места ще превали дъжд, по високите полета на Западна България – дъжд и сняг. Ще духа слаб западен вятър. Очаквана максимална температура – около 4 – 5°С. През нощта с проникването на по-студен въздух от северозапад, дъждът ще преминава в сняг.

Атмосферното налягане ще продължи да се понижава и вече ще бъде около средното за месец януари.

В планината времето ще бъде доста динамично. Ще духа силен запад-северозападен вятър. Облачността ще е предимно значителна, а по високите части ще бъде мъгливо. На места ще превалява слаб сняг. Максимална температура на 1200 метра – около 2°, на 2000 метра – минус 3°.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица