Свържи се с нас

Новини

В Габрово се вижда класическа схема на корупция, според Волен Сидеров

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Председателят на партия „Атака“ Волен Сидеров,   бе на посещение  днес в Габрово по покана на местната структура на партията. Той посети заседанието на Общински съвет – Габрово и даде пресконференция.  „В момента Общинските съвети и администрации са един от основните начини за преразпределяне на пари в България. Все по-важна роля играят общините за пари по програми и за бюджетни средства. Ние като партия, която е против корупцията, олигархичността и злоупотребите сме длъжни да бъдем коректив на всички опити за злоупотреби“, заяви Волен Сидеров.

Той се аргументира и посочи за пример доскорошния зам.-министър на „Регионалното развитие“ и партньор на Росен Плевнелиев Георги Прегьов, който е взел част от парите за „Водния цикъл на Габрово“, чрез своя фирма, стояща в основата на консорциум за изграждане на помпени станции, подмяна на канализационна мрежа и пречиствателни станции на обща стойност 6 600 000 лв. „Проучване показва, че тази фирма, която взима тази поръчка измества други фирми, които са по-квалифицирани и с повече опит в тази област. Фирмата на Прегьов е изпълнявала строителен надзор на „Цанков камък“. Знаете, че Бойко Борисов вдигна голям шум за този проект, защото той бил начин за източване на пари. Посочи се и консултантският договор на Ахмед Доган. И всичко това беше преписано на Тройната коалиция. Оказа се, че договорът на Ахмед Доган го легитимира именно лицето Георги Прегьов, чрез своята фирма“, допълни Сидеров.

Той каза още, че в Габрово се вижда класическа схема, в която фирма на управляващата партия взема големи поръчки. „В лицето на нашите двама общински съветници съм убеден, че ще имаме не само коректив, а една много сериозна опозиция на управляващата партия в Община Габрово, която вече е доказала, че работи по корупционни схеми, както и купи изборите в цяла България, а и в  Габрово. Тази прозрачност, която ще гарантират нашите съветници ще бъде в услуга на габровското общество, за да не се подлъгва то на следващите избори да гласува за партии, които са тръгнали по пътя на тежката корупция“.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица