Свържи се с нас

Икономика

Ще наказват и работниците, ако нямат договор

Published

on

Депутатите приеха на първо гласуване законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда, в който се регламентират Агенциите за временна заетост.

По време на обсъждането на промените, възникна спор между министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов и депутати от БСП. Според Румен Петков, чуждестранните фирми няма да имат достъп до Тристранния съвет за национално сътрудничество да защитят своите интереси. „Ще влезете в историята като първото правителство, което целево обслужва една работодателска организация. Не обслужвайте тези интереси, обслужвайте интересите на инвеститорите”, призова Румен Петков. Според него, акцентът в този законопроект, е да бъде изолирана БТПП.

Лек спор се заформи между еднопартииците Емилия Масларова и Румен Петков. „Не сте прав като коментирате само работодателските организации в Националния съвет за тристранно сътрудничество”, каза Масларова към Петков. Тя защити своята дейност като бивш социален мистър. „Предишното правителство внесе законопроект за въвеждане на тази директива от ЕС, той бе приет от парламента. 46 закона сме синхронизирали в социалната област и трудовото право. Нека да надграждаме”, призова Масларова.

Според зам.-председателя на „Атака” Павел Шопов, с промените в Кодекса на труда за пръв път се вменява вина на работник и служител. Това е безпрецедентно, каза Шопов. „През годините на социализма такова нещо е нямало, 22 години демокрация въпреки някои опити – такова нещо е нямало” коментира Шопов регламентирането на санкции към работник, който работи без осигуровки и без договор.

Депутатът от ГЕРБ Светла Найденова оспори мнението на Шопов. Според нея, основният текст на промените в КТ е регламентиране на предприятията за временна заетост. Относно глобите за работниците, Найденова каза: „Тези пари ще отидат за самия работник, той ще бъде осигурен 3 месеца назад. Тази мярка има дисциплиниращ характер, процесът е двустранен.” На тези думи Шопов отговори: „Въпросът е да се стегне обръча, да се съберат вземанията, които не могат да се съберат. Депутатът от „Атака” припомни, че когато субектите в правото станат повече, по-трудно се търси вина.

Според председателя на Социалната комисия в парламента Драгомир Стойнев подобни закони могат да бъдат определени като противоконституционни.

автор: Весела Веселинова

АргументиБГ

Икономика

„Теспом“ АД предлага работа на стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Икономика

„Теспом“ АД търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица