Новини, Общество|23.11.2011 16:58

Гражданско движение „ДНЕС“ вече със структура и в Трявна

Николай Колев © Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

До месец в Трявна ще заработи приемна на Гражданско движение „ДНЕС“. Местната структура е била учредена миналия петък /18 ноември/ в Славейковия град. Това стана ясно на организирана днес пресконференция в Габрово. На нея беше представен общинският координатор на движението адвокат Николай Колев.

„Надявам се за в бъдеще да работим в полза на гражданите. Мисля, че като един от интересните градове в страната, Трявна също има своите нужди, от това което прави движение „ДНЕС“ в национален план. За много неща хората са обезверени и не знаят как да ги решат, така че имаме желание да работим в полза на обществото. Крайно време е политиците да разберат, че те са едни служители, които са избрани да работят в полза на гражданите“, заяви председателят на местната структура  на движението адвокат Николай Колев. Той допълни, че идеята за самата приемна е вратата й да бъде винаги отворена и след всеки един разговор с представител на движението, гражданинът да бъде по-грамотен в това отношение.

Проблемите, които са възникнали като приоритетни по време на само учреждаване са  свързани с прозрачността на местната изпълнителна власт, проблемите с монополите – „Е-он“ и мобилните оператори, екологията, липсата на пречиствателна станция за питейни и отпадъчни води, липсата на мониторинг върху дейността „Опазване, съхраняване, възпроизводство на културно-историческото наследство“, както и провеждане наместни  референдуми.

На териоторията на област Габрово са планирани да бъдат изградени структури  още в градовете Севлиево и Дряново. Целта е да получи една широка клонова мрежа, която всъщност  да работи само в интерес на гражданите.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

 

Етикети: , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

2 коментара

  • Благодаря за обективната и точна информация.Вие сте истински професионалисти. Дано нашите съграждани го оценят!

    • много добър сайт! информация от всички сфери може да се намери тук и то от цялата Габровска област

Напиши коментар