Свържи се с нас

Новини

Политиката на управляващите е да плашат и да притискат, според БСП – Габрово

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Искам да благодаря чисто човешки на всички, които гласуваха за нас като съветници, за г-н Пешев като кандидат за кмет, за президент, и хората, които подкрепиха нашите кандидати за кметове на населените места. Поздравяваваме г-жа Христова за нейния успех и й пожелаваме да работи за благото на Габрово, така както в предизборната си кампания тя декларира. От нея нищо не успяхме да чуем, но политическата сила, която тя представлява, на дълго и на широко ни обясняваше какви  светли  дни чакат Габрово. Пожелаваме й  да се случат по време на нейния мандат. Оказа се, че габровци харесват начина, по който живеят, харесват града ни такъв какъвто е, това управление и ние приемаме избора им с уважение“, това заяви днес на  пресконференция Областният председател на БСП Николай Григоров. Според него успехът на ГЕРБ на местните избори е дошъл за сметка на традиционните десни партии, които на практика са престанали да съществуват в Габрово. Социалистите споделиха, че изборите не са преминали по най-демократичния начин и приетият изборен кодекс от ГЕРБ е едно недоносче. „Никой не си беше направил труда да направи добра организация на изборния ден. Останаха много съмнения за манипулации, за подмяна на вота, за контролиран, силов вот, тотален натиск, лъжи, демагогии, заплахи, което оказа влияние върху избирателите“.

В подкрепа на думите си,  г-н Григоров посочи пример с представители на криминална полиция, които  са отишли да снемат обяснения от него, че в изборния ден БСП са купували гласове, по подаден анонимен сигнал. „Ние в изборния ден на нашите съветници им раздадохме талони за бензин, с които те превозваха застъпници, обикаляха по секциите. И тъй като ние раздаваме талончета, а не пари на ръка, някой си бдителен гражданин, според мен целенасочено и от управляващите подава сигнал, че с тези талончета сме купували гласове. Държавната машина в лицето на прокуратура, полиция вместо да гони извършителите, които ни счупиха прозорците,  се занимава с анонимни сигнали. Хора, които ги е страх да си сложат името и да застанат очи в очи с нас. Това показва по какъв начин управляващите проведоха изборите“, каза Григоров. Той допълни, че по никакъв начин няма да си позволи върху тях да падне капка съмнение, че са тръгнали да купуват гласове, каквито оправдани съмнения има по адрес на управляващите. „Това е политиката на управляващите да плашат, да притискат, колко хора бяха заплашвани да не се включват в нашите листи, защото ще бъдат уволнени. На колко собственици беше позвънявано да изкарват хората си да гласуват , защото ще им се изпратят проверки от Прокуратурата, от НАП, от полицията. Колко хора бяха купени по един или друг начин и можем ли да говорим за свободни и демократични избори в този случаи“.  Областният председател на БСП призова всички габровци да гласуват по съвест, а не под натиска и диктата на определена политическа сила, която иска да заграби цялата власт в държавата.

На пресконференцията присъства и Веселин Пешев, който сподели впечатленията си за изминалите избори. „Габровци направиха своя избор. Задавам си един въпрос от нощта на изборите и ще продължавам да го задавам. Как хората, които аз срещах, които споделяха с мен колко неща  не  са добре направени, как няма работа, как няма потенциал, как няма администрация с човешко лице, несветещите лампи, как няма транспорт, спорт, култура, образование и изведнъж вотът им, на същите тези хора, е за същите, които са им доставили тези „удоволствия“  през последните 4 години. За мен изборът беше между страха и сумата, или може би между двете взети заедно, за да може да се получи такъв резултат“, коментира Веселин Пешев.

 

1 Comment

1 Comment

  1. Грета

    28.10.2011 at 22:09

    Толкова не съм се смяла през живота си. Крадецът вика – Дръжте крадеца!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица