Новини, Политика|25.10.2011 16:01

Политиката на управляващите е да плашат и да притискат, според БСП – Габрово

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

„Искам да благодаря чисто човешки на всички, които гласуваха за нас като съветници, за г-н Пешев като кандидат за кмет, за президент, и хората, които подкрепиха нашите кандидати за кметове на населените места. Поздравяваваме г-жа Христова за нейния успех и й пожелаваме да работи за благото на Габрово, така както в предизборната си кампания тя декларира. От нея нищо не успяхме да чуем, но политическата сила, която тя представлява, на дълго и на широко ни обясняваше какви  светли  дни чакат Габрово. Пожелаваме й  да се случат по време на нейния мандат. Оказа се, че габровци харесват начина, по който живеят, харесват града ни такъв какъвто е, това управление и ние приемаме избора им с уважение“, това заяви днес на  пресконференция Областният председател на БСП Николай Григоров. Според него успехът на ГЕРБ на местните избори е дошъл за сметка на традиционните десни партии, които на практика са престанали да съществуват в Габрово. Социалистите споделиха, че изборите не са преминали по най-демократичния начин и приетият изборен кодекс от ГЕРБ е едно недоносче. „Никой не си беше направил труда да направи добра организация на изборния ден. Останаха много съмнения за манипулации, за подмяна на вота, за контролиран, силов вот, тотален натиск, лъжи, демагогии, заплахи, което оказа влияние върху избирателите“.

В подкрепа на думите си,  г-н Григоров посочи пример с представители на криминална полиция, които  са отишли да снемат обяснения от него, че в изборния ден БСП са купували гласове, по подаден анонимен сигнал. „Ние в изборния ден на нашите съветници им раздадохме талони за бензин, с които те превозваха застъпници, обикаляха по секциите. И тъй като ние раздаваме талончета, а не пари на ръка, някой си бдителен гражданин, според мен целенасочено и от управляващите подава сигнал, че с тези талончета сме купували гласове. Държавната машина в лицето на прокуратура, полиция вместо да гони извършителите, които ни счупиха прозорците,  се занимава с анонимни сигнали. Хора, които ги е страх да си сложат името и да застанат очи в очи с нас. Това показва по какъв начин управляващите проведоха изборите“, каза Григоров. Той допълни, че по никакъв начин няма да си позволи върху тях да падне капка съмнение, че са тръгнали да купуват гласове, каквито оправдани съмнения има по адрес на управляващите. „Това е политиката на управляващите да плашат, да притискат, колко хора бяха заплашвани да не се включват в нашите листи, защото ще бъдат уволнени. На колко собственици беше позвънявано да изкарват хората си да гласуват , защото ще им се изпратят проверки от Прокуратурата, от НАП, от полицията. Колко хора бяха купени по един или друг начин и можем ли да говорим за свободни и демократични избори в този случаи“.  Областният председател на БСП призова всички габровци да гласуват по съвест, а не под натиска и диктата на определена политическа сила, която иска да заграби цялата власт в държавата.

На пресконференцията присъства и Веселин Пешев, който сподели впечатленията си за изминалите избори. „Габровци направиха своя избор. Задавам си един въпрос от нощта на изборите и ще продължавам да го задавам. Как хората, които аз срещах, които споделяха с мен колко неща  не  са добре направени, как няма работа, как няма потенциал, как няма администрация с човешко лице, несветещите лампи, как няма транспорт, спорт, култура, образование и изведнъж вотът им, на същите тези хора, е за същите, които са им доставили тези „удоволствия“  през последните 4 години. За мен изборът беше между страха и сумата, или може би между двете взети заедно, за да може да се получи такъв резултат“, коментира Веселин Пешев.

 

Етикети: , , , , , ,
  • Споделете тази публикация:
  • Facebook
  • Twitter

1 Коментар

Напиши коментар