Свържи се с нас

Новини

Габрово има нов кмет

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Таня Христова спечели изборите за кмет на община Габрово. Кандидатът е бил подкрепен с гласовете на 14 364 човека, информираха от Общинската избирателна комисия.

Втори остана кандидатът на БСП Веселин Пешев, който събра 4 651 гласа. Най-близко зад втората позиция остана кандидатът на РЗС Пенчо Пенчев с 1959 души.

В Общински съвет – Габрово влизат общо 33-ма съветници. От ГЕРБ са 19, БСП ще има 7 представители, РЗС – трима, с по един съветник са Синята коалиция и коалиция „Да!- за Габрово“, Атака – 2.

Можете да ни намерите и във Фейсбук на :
http://www.facebook.com/#!/pages/Gabrovonewsbg/140586109338730

8 коментара

8 Comments

 1. Kan4o Stoinov

  24.10.2011 at 11:02

  Kade mojem da vidim koi sa obshtinskite savetnici ?

 2. Becky Adams

  24.10.2011 at 11:03

  Mnogo populren sait cqla Anglia go gleda

 3. karina

  24.10.2011 at 11:45

  само по плакатите са съветниците, едва ли ще се появят по медиите 🙁
  Дано пуснат снимки да им видим лицата, че изобщо не съм ги чувала повечето.
  Поздрави,
  сайтът наистина е интересен, обективен и популярен по Европа и света, където има габровци 🙂

  • Pipina

   24.10.2011 at 19:41

   …и дано и занапред в този сайт не коментират статиите постоянните „умници“ от форума на „dariknews“, които там така „блестящо“ представят габровци, че заради тях да се срамувам, че живея в този град

 4. Мечо Пух

  24.10.2011 at 14:29

  Настъпи еднопартийното управление, да се стягаме за балотажа за президент, че става много страшно!

  • хахаха

   24.10.2011 at 16:10

   Мечо, радост велика в сърцата ни блика :), защото българите отдавна ги мъчеше носталгията по бай Тошовото време. А ББ успешно налага точно този модел на поведение и на управление.

 5. пламен

  24.10.2011 at 18:40

  направо ще стане жив комунизъм мен ако питате, като дойде на власт оная мека китка плевналиев.
  еднопартиен модел отвсякъде – бате бойково време иде 🙂 стягайте ханша българчета

 6. PMH

  24.10.2011 at 22:31

  Честито на габровци! Най-вече на 1958 габровци, забогатели с 50 лева.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Бюлетините за местния вот пристигнаха в Габрово

Днес, 18 октомври, в Областна администрация – Габрово пристигнаха бюлетините за произвеждане на изборите за общински съветници и кметове на 27 октомври, информираха от администрацията на губернатора.

снимка: Областна администрация – Габрово

Общият брой за област Габрово е 243 300. Заедно с методическите указания са предадени на представителите на общините в присъствието на ОИК – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

Съхранението им ще бъде в специално обособени и охраняеми помещения, определени със Заповед на Кмета на съответната община.

снимка: Областна администрация – Габрово

За предстоящите избори към момента са разкрити общо 236 броя секции за област Габрово – разпределени по общини както следва: за община Габрово – 117; за община Севлиево -71; за община Трявна – 22; за община Дряново – 26, като в това число попадат и подвижните избирателни секции и секциите в болнични заведения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Спипаха габровски наркодилър с над половин кило марихуана

Районната прокуратура в Габрово задържа за срок от 72 часа мъж, държал в дома си наркотични вещества.

В хода на разследването, с постановление от 17 октомври, мъж с инициали Ц. И. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на същата дата в къща в Габрово, държал без надлежно разрешително високорискови наркотични вещества – канабис, с тегло 560 грама.

След преценка на събраните по делото доказателства с оглед на това, че същите сочат за обосновано предположение за съществуваща реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление, тъй като той е привлечен като обвиняем за извършено тежко умишлено престъпление, ще бъде направено искане пред Районен съд – Габрово за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража”.

Под ръководството на Района прокуратура – Габрово действията по разследването продължават.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Справедливост и сигурност

*Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

снимка: Местна коалиция „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО – БНД, СДС)

Справедливост и сигурност
Програма на МК „ВМРО – Българско национално движение“ (ВМРО-БНД, СДС) за управление и развитие на гр. Габрово:

1. Стимулиране и привличане на инвестиции в града и общината. Създаване на подходяща бизнес среда за всички предприемачи и пълно съдействие за реализация на техните проекти.

2. Създаване на сигурна и безопасна градска среда. Ред, дисциплина и контрол за спазването на наредбите и законите от всички граждани, без толериране на някои групи от тях.

3. Габрово – средище на единение, духовност, знание и традиции и същевременно център на високо технологична индустрия и дигитална икономика.

4. Местни референдуми и допитвания до гражданите по въпроси от значим обществен интерес. Диалог с хората за стимулиране на гражданското участие в управлението.

5. Нулева толерантност към корупцията на всяко ниво. Отговорност и прозрачност в действията на общинската администрация.

6. Качествено образование в дух на родолюбие, национално достойнство и съхраняване на българщината и професионално съобразено с изискванията на съвременното технологично развитие.

7. Чувствително увеличаване на бюджета и реална подкрепа за спорт, култура, отдих и туризъм, фолклорни традиции, както и поддържането и опазването на културните, историческите и архитектурните паметници в Общината.

8. Водене на справедлива социална политика и социална защита, ефективно и гарантирано здравеопазване.

9. Бързи и улеснени административни процедури. Подобряване и дигитализация на услугите. Чувствително повишаване на компетентността на администрацията на Община Габрово.

10. Разработване и реализация на проекти за развитие и подобряване на градската среда, общинската инфраструктура, транспорта и благоустройството на града. Пълен контрол по качеството на изпълнението на обществените поръчки.

11. Засилване на взаимодействието на всички нива между местната власт, бизнеса, неправителствения сектор и гражданите.

12. Национална и международна реклама на Габрово и популяризирането на града като място за развитие на различни видове туризъм. Участие в държавни и Европейски програми за археологически проучвания и разкопки.

*Публикуваният материал е предоставен от МК „ВМРО – БНД“ (ВМРО – БНД,СДС). Местни избори 2019. Купуването и продаването на гласове е престъпление*

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица