Свържи се с нас

Новини

Кристина Сидорова: България може да стане по-добро място за живот

Published

on

„Най-важната задача е да върнем надеждата на хората, че държавата може да се развива по нов начин, че може да има управление с грижа за хората, честно и открито, със спазване на законите и правилата“, казва депутатът от Габрово Кристина Сидорова, която се бори за втори мандат под номер 2 в листата на БСП за България.

Kристина Сидорова е родена в Габрово на 24 април 1981 г. По образование е инженер и икономист. Завършила е Езикова гимназия „Екзарх Йосиф I“ в Ловеч, специалност комуникационна техника и технологии в Техническия университет – София, и магистратура „Стопанско управление“ в ТУ – Габрово. От 2013 г. до 2017 г. е председател на ОбС на БСП в Габрово, по същото време е общински съветник в групата на социалистите в града. Народен представител е от ПГ „БСП за България“ в 44-ото Народно събрание. Има син Андрей на 17 години. Владее английски и немски езици.

Г-жо Сидорова, вие сте от младото поколение политици в БСП. Много от връстниците ви избраха да търсят реализация в чужбина, вие защо предпочетохте България?
– Защото обичам България и Габрово, знам че звучи клиширано, но е самата истина. Не мога да си представя, че бих живяла на друго място. Вярвам, че човек се чувства най – добре там, където са му корените. Тук е семейството ми, приятелите ми. Знам, че и България може да се превърне в по-добро място за живот, само ако знаещите, честните и можещите обединим усилия това да се случи.

– Бяхте номинирана за листата на БСП с голяма подкрепа – единствена събрахте над 50% от гласовете на делегатите. С какво заслужихте доверието на другарите си?
– Първо искам да им благодаря за тази подкрепа, тя много задължава. 16 години съм член на БСП, работила съм със сърце и душа. През последните 4 години като народен представител бях всяка седмица в региона, срещах се с хората, поставях проблемите им в пленарна зала и пред отговорните институции и търсех решения. Опитах се да бъда гласа на област Габрово от парламентарната трибуна. Борих се срещу всяка една неправда, защитавах интереса на моите съграждани и те знаеха, че приемната ми винаги е отворена за тях.

– Бяхте сред най-активните депутати от БСП в 44-ото НС – съвносител сте на 28 законопроекта, имате 42 предложения за промяна между двете четения на закони, над 80 проведени приемни. Какво ще отчетете като реално свършено пред избирателите си?
– Всичко това, което казвате съм го отчела вече пред моите съграждани. Стараех се, всяка година да запознават хората с това, което съм направила. Отчетността е от изключително значение за мен, защото не веднъж сме били свидетели на народни представители, които виждаме в началото и чак в края на мандата им. Успях през този мандат да се срещна по няколко пъти с хората от област Габрово, и тези в общините и тези в селата.

Тези срещи са изключително ценни за мен, защото ми помагат да си сверявам часовника какъв е истинският живот в България, не оня който ни показват управляващите, а този, който с всеки изминал ден става все по – труден и по – труден. Наистина хората в България оцеляват на магия, изпитват чувство на безнадеждност и безперспективност. И тук е нашата най – важна задача да върнем надеждата на хората, че държавата може да се развива по нов начин, че може да има управление с грижа за хората, честно и открито, със спазване на законите и правилата.

– Имате зададени 139 въпроса и питания към министрите – каква част от тях бяха по проблеми на Габрово и има ли конкретни резултати вследствие на въпросите ви?
– Голяма част от въпросите бяха свързани с казуси от област Габрово, има и конкретни резултати, като например спирането на некачествен ремонт на пътя за Узана, стартирането на подмяната на довеждащия водопровод в Севлиево, асфалтирани бяха критични участъци от пътя към Крамолин и пътя до село Скалско. Подавала съм не един сигнал за злоупотреби и нарушения на различни държавни служители, които са понесли и своята отговорност. Сигнализирала съм за извършаване на незаконна сеч, защитавала съм правото на българските деца да получават качествени закуски в училище.

– Една от последните ви битки, която предприехте като депутат, беше срещу инсталацията за боклук в центъра на Трявна. Има ли развитие на този въпрос?
– Да, инвестиционното намерение е оттеглено и там няма да се изгражда инсталация за боклук. Мисля, че това е една победа на всички граждани на Трявна, с които заедно успяхме да спрем този проект, застрашаващ красивия облик и чист въздух на града.

– Два от големите проблеми на Габровска област са водоснабдяването и лошата пътна инфраструктура. Какви решения предлагате вие?
– Водоснабдяването е най – сериозният проблем в областта, засягащ община Севлиево и част от селата на община Габрово. С ускорени темпове трябва да продължи подмяната на източния водопровод, средствата задължително трябва да бъдат отпуснати в следващия бюджет на държавата, а не както сега да се разчита на постановления на Министерски съвет. Трябва да започне изграждането на язовир Нейковци и да се реши окончателно проблема с водата на Трявна.

Според отговор на министъра на регионалното развитие на мой въпрос за състоянието на пътната мрежа в областта, огромен процент от нея в критично лошо състояние. Нужни са целеви средства за ремонт на пътища от I, II и III клас. В момента има редица населени места, до които достъпът е наистина приключение.

– В изминалия мандат бяхте зам.-председател на комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси – защо корупцията продължава да е болна тема за държавата ни?
– За изминалите 4 години борбата с корупцията от правителството на ГЕРБ и ВМРО остана само на хартия, неработещ закон, със сбъркана философия, създаде се мега орган за борба с корупцията КПКОНПИ, който не успя да заработи ефективно. Ситуацията с борбата с корупцията ми прилича много на латинската сентенция „ipos apud oves relinquish custodes – оставяш вълците да пазят овцете”

Убедена съм, че само с ефективна и реална борба с корупцията, можем да постигнем и икономически растеж, и по – справедлив и по – спокоен живот в нашата страна.

*Парламентарни избори 2021. Публикация съгласно договор за информационно обслужване. „БСП за България“ е с номер 4 в интегралната бюлетина, Кристина Сидорова е с преференция 102. Купуването и продаването на гласове е престъпление.*

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица