Свържи се с нас

Новини

ФК“Янтра“ отстъпи на „Ботев“(Криводол) с 1:3

Published

on

© Copyright 2011 — Gabrovo News. All Rights Reserved

Отборът на ФК“Янтра“ допусна загуба с 1:3 от „Ботев“ (Криводол) в домакинския си мач, който беше игран вчера на стадион „Христо Ботев“ в Габрово. Срещата беше от 4-я кръг на първенството в Северозападната „В” група. Момчетата на старши-треньора Николай Василев (Янтра) стояха много по-стабилно и желаеха победата от своя съперник, но след 60-та минута допуснаха да им бъдат отбелязани три попадения в тяхната врата.

През първото полувреме габровските футболисти по нищо не показаха, че ще загубят срещата и оставиха доста добри впечатления у зрителите дошли на стадиона. Още в началните минути Светлин Иванов имаше възможност да открие резултата в полза на домакините, но ударът му премина покрай вратата. Миро Косев на два пъти отправи опасни удари, но и той не успя да разпечата вратата на „Ботев“. Все пак логичното в срещатата се случи и „Янтра“ поведе в 33 минута. Теохарис Ракиджис центрира от фаул направен до тъч линията, вратарят на гостите излезе да лови топката и не успя да се намеси по най-правилния начин. Стражът на гостите изпусна коженото кълбо, което попадна в краката на Георги Павлов и той с точен удар изведе съотборниците си напред в резултата.

Второто полувреме започна по познатия сценарий. „Янтра“  атакуваше и стоеше стабилно на терена, а гостите се отбраняваха. В 50 минута домакините можеха да предрешат изхода на срещатата с второ попадение. Капитанът на габровци Христо Коев беше изведен по блестящ начин от Милен Ванков зад гърба на защита. Коев финтира вратаря на „Ботев“ и отправи топката в очертанията на врата, но бранител успя да притича и да избие топката от гол линията. При първата си по-смислена  атака за мача гостите успяха да стигнат до изравняване. В 60 минута Константин Генков беше оставен непокрит в малкото наказателно и засече с глава за 1:1. Три минути по-късно, Георги Иванов отбеляза второ попадение във вратата на „Янтра“, след като навлезе в наказателното и от малък ъгъл не остави шанс за вратаря Пантев.
Крайният резултат оформи Георги Иванов в 84 минута, който отново беше точен.

Следващият двубой на ФК“Янтра“ е гостуване в Никопол на „Ситомир“, тази неделя.

Култура

„Познай кой ще дойде на вечеря?“ в Габрово

Published

on

Когато Даниел (Мариан Бачев), преуспяващ адвокат, за поредна вечер се връща в малките часове на нощта при съпругата си Катрин (Диана Любенова), с оправданието, че е бил при най- добрия си приятел, който е в депресия, тя не може да приеме това извинение.

Още повече, че никога всъщност не е виждала въпросния приятел Чарли (Антоан Петров – Анди). Притиснат от Катрин, Даниел е принуден да покани Чарли на вечеря.

Но липсата на реално съществуващ приятел поставя изобретателния адвокат в безумната ситуация да прибегне до услугите на случайно срещнат клиент на един бар.

Как ще протече вечерята, какви рискове и обрати ще се стоварят върху главата на Даниел и дали Катрин ще познае кой всъщност е дошъл на вечеря? Това ще разберете, само ако гледате пиесата на Адриен Ракка “Познай кой ще дойде на вечеря?”.

Спектакълът ще се играе този петък – 26 април, в зала „Възраждане“ в Габрово, от 19.00 часа.

Зареди още

Икономика

Фирма „Теспом“ търси стругар

Published

on

Фирма „Теспом“АД търси:

1. Стругар, универсален струг.

При интерес, моля изпратете Вашата автобиография на електронна поща: tedi_nikolova@tespom.bg или на място в дружеството: гр. Габрово, ул.“Бодра смяна“1.

Тел. за връзка: 0879/123 678 – инж.Христо Метев.

Зареди още

Новини

ДГ „Явор“ отбеляза Деня на Земята с „Азбука на щастието“

Published

on

„Азбука на щастието“ бе мотото на инициативата , с която ДГ „Явор“ отпразнува Деня на Земята.

В парка „Колю Василев – Обов“ усмихнати деца и родители се срещнаха, за да си спомнят как се случват приятелствата.

Бяха организирани няколко къта със занимания по интереси „Йога“, „забавно рисуване с пръсти“, „Ритъм и ударни инструменти“, „Весела паяжина“.

Рисунки върху асфалтовите алеи украсиха Деня на всички. Естествено, децата получиха подаръци от учителите – балони и специална книжка, посветена на празника.

Дейностите бяха част от проект на МОН, посветен на благополучието на децата.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица