Свържи се с нас

Новини

Областният обсъди предстоящите пътни ремонти в Севлиевско

Published

on

Областният управител Габрово, заедно с кмета на община Севлиево Иван Иванов, директора на ОПУ – Габрово инж. Деян Георгиев и директора на ВиК – Габрово инж. Владимир Василев обсъдиха инвестиционната програма за текущи ремонти на пътни участъци от републиканската пътна мрежа на територията на община Севлиево.

„Предстои изключително много работа в това направление и затова очаквам добра координация между действията на заинтересованите институции, защото освен пътните ремонтни дейности, продължава и изпълнението на ВиК дейности, за които в края на 2020 година Правителството отпусна допълнително средства за справяне с водния проблем в общината“, заяви областният управител.

По програмата за текущ ремонт и поддържане на АПИ е одобрено допълнително задание за превантивен ремонт на път Ш-404 „I-4-Богатово-Севлиево“ от км 0+000 до км 4+777, където предстои стартиране на строително – ремонтни работи.

Освен това за изготвяне на технологични проекти за превантивен ремонт през настоящата година са одобрени още път III-403 „Кормянско-Малки Вършец-Крамолин“ от км 0+000 до км 26+685; път III-6072 „Кръвеник-Стоките-Батошево“ от км 4+766 до км 26+594 и път III-401 „граница Ловеч – Кормянско-М.Вършец/“ от км 46+177 до км 56+344.

Сключено е и допълнително споразумение към Договора за „Укрепване на обекти от републиканската пътна мрежа, засегнати от геодинамични процеси и явления“, в което е включено и свлачището в района на с. Малък Вършец.

Общо петнадесет обекта попадат в обхвата на Договора, като за територията на община Севлиево са три. Става въпрос за трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път III-6072 „Граница Ловеч-Кръвеник-Стоките-Батошево-(Горна Росица- Гъбене), в района на с. Селище, при км 11+672; укрепване на свлачище на републикански път III-403 „(о.п.Севлиево-Велико Търново)-Кормянско-Малки Вършец-Сухиндол-Павликени“ в участъка при км 11+300; трайно укрепване на проявени деформации на пътното платно на републикански път III-405 „(О. п. Севлиево – Велико Търново) – Добромирка – Вишовград – Бяла Черква – Павликени – Батак – Караисен – Алеково – Царевец – Свищов“ в участъка от км 2+133 до км 2+980.

Още едно свлачище е включено за укрепване, но по ОП „Околна среда“, информира инж. Георгиев, който уточни, че е приключила процедурата за избор на изпълнител и строителен надзор за Проект „Укрепване на свлачище на път I-4 (Е-772) Коритна – Български извор – Микре – о.п. Севлиево – Велико Търново – о.п. Омуртаг – о.п. Търговище – (о.п. Разград – о.п. Шумен), от км 84+624 до км 84+905 и откоса от южната му страна, област Габрово“.

Чрез реализацията на предвидените ремонтни дейности ще се подобри технико-експлоатационното състояние на пътищата, носимоспособността на настилката и ще се повиши безопасността на движението.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица