Свържи се с нас

Новини

ВиК –Габрово вложи 500 хил. лева за подобряване на системата

До края на годината инвестициите се очаква да стигат 730 хил.лева

Published

on

От началото на годината дружеството „Водоснабдяване и канализация“  – Габрово е направило инвестиции за над 500 хил. лева на територията на общините Габрово, Дряново и Трявна. През летните месеци продължи работата по подмяната на стари и амортизирани азбесто-циментови и стоманени водопроводни тръби с по-качествените полиетиленови. Така течовете се редуцират, а оттам и загубата на вода.

На територията на Община Габрово изцяло е подменена ВиК-мрежата на улиците Изток и Селимица, положен е нов водопровод на ул.Околчица.  Подменени са  88 метра тръби на ул. Петър Михов. Подменена е външната довеждаща водопроводна мрежа на спортна зала „Орловец“.

В село Киевци завърши започнатата от миналата година цялостна подмяна на водопроводната мрежа. В село Боженци  е направен основен ремонт и реконструкция на част  от вътрешната водоснабдителна мрежа. Подменени са 400 м. тръби, поставени са 3 нови спирателни крана и водомер. В селата Лоза, Петровци и Враниловци са подменени големи участъци от водопроводната мрежа. Подменени са 5 спирателни крана на вътрешната водопроводна мрежа на Габрово. Така при аварии вече не се налага спирането на водата на големи участъци от града.

В следващите месеци дружеството ще съобрази инвестиционните си намерения с ремонтните дейности, които община Габрово ще извърши по бул.Трети март и ул.Съзаклятие като ще се подменят водопроводните тръби под ремонтиращите се участъци от уличното платно. Предвижда се и смяна на 100 метра от водопровод по ул. Никола Войновски.

До края на годината инвестициите ще достигнат 730 хил.лева.

В Община Дряново са подменени са 300 м. водопроводни тръби на ул.”Васил Левски” и  430 м. в кв. Марча. Изграден е захранващ водопровод с дължина 300 м. в село Янтра. В селата Янтра и Буря са възстановени местни каптажи. Така, освен че се подобри водоснабдяването, се намали и зависимостта им от севлиевската ВиК-система. В село Славейково също са ремонтирани каптажи.

В Община Трявна през тази година дружеството инвестира в Трявна 120 хил.лева – двойно повече средства от заложените в бизнесплана, тъй като се съобрази с  извършването на основните ремонти на улиците Осми март, Панорама и Китка.  На ул.Осми март са поставени 710 м. тръби на уличния водопровод, на ул. Панорама са подменени 720 м. тръби, на ул.Китка – 100 м. Подменени са  246 м. тръби на Главния захранващ водопровод. Извършена е реконструкция на мрежата по ул. Синчец и кварталите  Вилите и Бъчварите.

В същия период са изградени пет автоматични системи за наблюдение на състоянието на водоемите – в габровското село Боженци, в дряновските села Длъгня, Никоевци и Геша и в пречиствателната станция за питейни води «Киселчова могила» в Габрово. Извършени са ремонти на ВЕЦ „Христо Смирненски”, на няколко помпени станции, на сгради и съоръжения.

За авариен и текущ ремонт по водоснабдителната мрежа към 31 юли дружеството е похарчило 250 хил.лева за 553 ремонта.

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица